Loon inleveren voor je droomjob? Zo ziet de Belgische werknemer dat

Je droomjob bemachtigen en daarvoor zelfs salaris of vakantiedagen inleveren? Het lijkt niet vanzelfsprekend. De praktijk toont dat ook aan. Amper 15% van Belgische werknemers is bereid om loon in te leveren in ruil voor een droomjob. Dat blijkt uit onderzoek van rekruteringsspecialist Robert Half in samenwerking met onderzoeksbureau iVOX.

Een lager loon, maar wel je droomjob kunnen uitoefenen: slechts een kleine minderheid van de Belgische werknemers zou ervoor tekenen. Amper 15% van de Belgen geeft immers aan bereid te zijn voor minder loon te werken in ruil voor die droomjob. Dat blijkt uit onderzoek van rekruteringsspecialist Robert Half in samenwerking met onderzoeksbureau iVOX. Ook vakantiedagen en een goede work-lifebalance geven we liever niet af. Ook niet voor de ultieme job. Op extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen of laptop zijn we dan weer wél bereid om in te leveren.

Leuke collega’s, leuke job

Nog uit hetzelfde onderzoek blijkt dat iets meer dan 70% van de werknemers tevreden is met zijn huidige job. De criteria voor dat werkgeluk? Leuke collega’s (47%), een leuke jobinhoud (37%) en een goede verloning (35%) zijn de meest voorkomende redenen. In ruil voor de ideale job is slechts 10% van de bevraagde werknemers bereid om een minder goede balans tussen werk en privé te aanvaarden, gevolgd door minder vakantiedagen (11%) en minder loon (15%). Jongeren (jonger dan 34 jaar) accepteren dubbel zo vaak een minder goede work-lifebalance in ruil voor de job van hun dromen dan hun oudere collega’s.

Jong versus oud(er)

Heel wat Belgen willen dus weinig of niets opgeven in ruil voor een droomjob. Een groter aandeel zou wel willen inleveren op extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen/mobiliteitsbudget (36%) of een laptop/gsm (33%). Jonge(re) werknemers hebben er ook minder problemen mee om in te boeten op thuiswerk of flexibele werkuren. De meeste professionals hechten duidelijk iets meer belang aan brutoloon, work-lifebalance en vakantiedagen dan aan extralegale voordelen. Dat wil echter niet zeggen dat die geen belangrijke rol spelen in loononderhandelingen.

Verwachtingen kaderen

“Het blijft belangrijk dat werkgevers en kandidaten langs beide kanten duidelijk communiceren over het loonbeleid en -verwachtingen en het verdienpotentieel, binnen de job en binnen de organisatie. Een duidelijk beeld staat toe om een weloverwogen keuze te maken. Een lager loon kan misschien gecompenseerd worden door meer vakantie of betere work-lifebalance, terwijl het omgekeerde ook waar kan zijn. Het zou immers zonde zijn om enkel en alleen voor een lager aanvangsloon een droomjob te laten schieten. Het totaalplaatje moet gewoon kloppen”, besluit Jeroen Diels, director bij Robert Half.

Pascal Dewulf