Wat als… je werkgever je vraagt om in te leveren

Door de coronacrisis komen heel wat bedrijven in financiële problemen terecht. Maar wat als dat ook bij jouw werkgever het geval is? Kan die je dan vragen om een deel van je loon in te leveren? Ben je verplicht om daarmee akkoord te gaan?

Je hoorde allicht in het nieuws dat heel wat voetbal- en wielerteams aan hun spelers of wielrenners vragen om een deel van hun loon in te leveren. Maar wat als je werkgever dat ook aan jou vraagt. Moet je daarop ingaan? En wat zijn je rechten als je werkgever eenzijdig je loon vermindert?

Je hebt de keuze

Als je werkgever vraagt om je loon te mogen verminderen ben je hoegenaamd niet verplicht om daarop in te gaan. Iets anders wordt het eventueel als je in een ‘groter’ bedrijf werkt en je werkgever met de vakbond een akkoord zou afsluiten om de lonen binnen het bedrijf te beperken.

Je zou natuurlijk kunnen overwegen om toch op de vraag van je werkgever in te gaan en dat om te vermijden dat je bijvoorbeeld zou worden ontslagen. Ga je toch akkoord om ‘in te leveren’ dan zet je zo’n afspraak best op papier zodat er geen discussie over kan ontstaan. Je zou dan meteen kunnen overeenkomen dat de verlaging van je loon tijdelijk is of dat er geen nieuwe loonsvermindering kan gebeuren in de toekomst.

Eenzijdig wijzigen?

Ga je niet akkoord met de loonsvermindering, dan kan je werkgever die niet eenzijdig doorvoeren. Doet hij dat toch dan is er sprake van een eenzijdige wijziging van een essentieel bestanddeel van je arbeidsovereenkomst. Je hoeft dat niet zomaar te aanvaarden.

Hoe reageren?

Vermindert je werkgever eenzijdig je loon en ben je het daar niet mee eens, dan kan je in eerste instantie een ingebrekestelling aan je werkgever sturen waarin je vraagt om je loon toch op het vroegere niveau te handhaven.

Doet deze dat niet, dan kan je eventueel inroepen dat je werkgever door de eenzijdige wijziging van je loon je arbeidsovereenkomst verbrak en een verbrekingsvergoeding van hem vragen. Win voor je dat doet het advies in van iemand die voldoende op de hoogte is van arbeidsrecht.

Jan Roodhooft, advocaat