6 perfecte afsluitzinnen voor jouw sollicitatiebrief (en waarom je die best gebruikt)

Een sollicitatiebrief is een beetje als een visitekaartje. Hij laat zien wie je als professional bent, maar ook hoe je jezelf uitdrukt en hoe taalvaardig je bent. Wat je zegt (of liever schrijft/typt) is echter minstens even belangrijk. Wij willen het in die optiek graag hebben over de afsluiter van jouw sollicitatiebrief, meer bepaald jouw slotzin. Die is immers van cruciaal belang en deze 6 voorbeelden bewijzen dat.

Graag hoop ik u te ontmoeten voor een persoonlijk onderhoud waarbij ik kan toelichten dat er een ideale match is tussen uw bedrijf en mijn profiel.”

Dit is een typische slotzin die actiegericht uit de hoek komt. Je geeft duidelijk aan wat de vervolgstap is die je verwacht. Extra punten scoren doe je zo alvast.

Ik ben ervan overtuigd dat mijn expertise een meerwaarde vormt voor uw bedrijf. Graag ontmoet ik u persoonlijk om dit in detail toe te lichten.”

Op deze manier focus je op jouw meerwaarde voor het bedrijf. In plaats van de rekruteerder in het ongewisse te laten, maak je duidelijk dat jij wel degelijk over alle kwaliteiten beschikt om de job perfect te doen.

Ik ben erg enthousiast over deze vacature omdat ze perfect aansluit met wat ik in een ideaal bedrijf zoek.”

Met deze zin vang je twee vliegen in één klap. Je maakt duidelijk dat je erg enthousiast bent over de job en je gooit een bloemetje richting bedrijf. Het is niet zomaar een bedrijf, het is jouw ideale bedrijf.

Samengevat denk ik dat dankzij mijn doorgedreven vakkennis van ICT en mijn ruime ervaring met projectbeheer ik deze job met veel overtuiging zal kunnen doen. Graag vertel ik hierover meer in een persoonlijk gesprek.”

Aan het eind uitpakken met een samenvatting van je vaardigheden is altijd een goede zaak. Steek in die samenvattende slotzin de sleutelwoorden die belangrijk zijn voor de rekruteerder, maar ook voor jezelf.

Hopelijk hebben mijn sollicitatiebrief en cv u voldoende overtuigd om een persoonlijk gesprek met u te hebben. Indien u tussentijds nog vragen hebt, kan u me uiteraard altijd bereiken via telefoon of via e-mail.”

Deze zin geeft blijk van maturiteit. Je hebt geen angst of schroom om de rekruteerder ook in afwachting van een sollicitatiegesprek te spreken. Je bent een man/vrouw van de wereld.

Tot slot kan ik zeggen dat ik bekend sta als een enthousiaste en hardwerkende collega die actief bijdraagt aan een positieve- en productieve werksfeer. Graag overtuig ik u hiervan in een persoonlijk gesprek.”

Hier geef je gelijk een stukje inkijk in wie jij als professional bent, maar ook als mens. De mens achter de sollicitant leren kennen: dat appreciëren rekruteerders heel zeker.

Pascal Dewulf