Zo kan een sportwedstrijd met je collega’s je wel eens je job kosten

Als je met je collega’s samen deelneemt aan een sportwedstrijd ben je maar beter niet té fanatiek. Dat bewijst een arrest van het arbeidshof in Brussel.

Wat was er gebeurd?

Twee bedrijven organiseerden een voetbalwedstrijd waarin de personeelsleden van het ene bedrijf het opnamen tegen deze van het andere. Een leidinggevende, die onaangekondigd kwam kijken, vond het spel van zijn ploeg beneden alle peil.

Hij riep en tierde aan de zijlijn waarbij hij allerlei verwijten naar de spelers van ‘zijn’ ploeg formuleerde. Tijdens de laatste pauze ging hij zich ook moeien aan de bank waarbij hij op een arrogante en agressieve wijze het woord nam en allerhande instructies gaf. Een jonge medewerker had het helemaal verkorven. Hij kreeg van de boze leidinggevende de opmerking dat hij slecht speelde en niet hard genoeg liep. Uiteindelijk gaf hij de jongeling in kwestie zelfs … een slag in het gezicht. Hij dreigde nadien ook met vergelding tegen de personen die deze feiten zouden aankaarten.

De werkgever die op de hoogte kwam van dit alles liet het er niet bij en ontsloeg de ‘fanatieke supporter’ om een dringende reden. Vervolgens stapte de ontslagen werknemer naar de arbeidsrechtbank waar hij het ontslag aanvocht en een verbrekingsvergoeding vorderde.

Wat besliste de rechter?

Voor het arbeidshof in Brussel trok de werknemer aan het kortste eind. Het arbeidshof wees erop dat de werknemer alleszins de fysieke integriteit van een ondergeschikte tijdens een publieke manifestatie schond. De minimalisering van de feiten omwille van de vriendschappelijk sportcontext werd niet aanvaard. Bovendien vond het hof het niet kunnen dat de ontslagen werknemer een represaillehouding aankondigde tegen de aanwezigen die hierover een verklaring zouden willen afleggen.

Wat te onthouden?

Ook als je met je collega’s deelneemt aan een activiteit buiten de werkuren (zoals een sportwedstrijd) is het belangrijk niet te veel ‘uit de bocht te gaan’. Veel te fanatiek gedrag of manifest overdreven reacties naar je collega’s, ondergeschikten of leidinggevenden toe kunnen je wel eens je job kosten en leiden tot een ontslag om dringende redenen.

Jan Roodhooft, advocaat

Arbeidshof Brussel, 18 juni 2019, www.juridat.be