Het beste van twee werelden

Informatica- en communicatietechnologie zijn een vast onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Ook in opleidingen wordt steeds meer overgeschakeld naar digitale leervormen, waar het kan. Zelfs voor technische opleidingen zoals lasser of automechanieker, zoeken we mogelijkheden om te leren via de pc of het internet. De combinatie van digitale opleidingen met de praktijk laat cursisten sneller resultaten boeken.

De opleiding voertuigtechniek van VDAB is opgebouwd uit 28 verschillende modules. De combinatie van meerdere onderdelen zorgt voor bepaalde kwalificaties in het beroep. Theoretische delen van de opleiding kun je thuis via het internet volgen. Je bepaalt dan je eigen momenten waarop je leert en je eigen tempo. Het praktijkgedeelte volg je in een opleidingscentrum. “Tijdens de hele opleiding wissel je voortdurend de verschillende manieren van opleiding met elkaar af”, zegt Stien Van Hevele van VDAB. “Zowel de cursist als de instructeur kunnen perfect de vorderingen van de opleiding volgen. En we kunnen steeds nagaan of je als cursist voldoet aan de verschillende beroepskwalificaties. Zo krijgt elke cursist een opleiding op maat, volledig afgestemd op zijn kennis en vaardigheden.”

De combinatie van praktijk en digitaal brengt ook bij opleidingen voor technische beroepen, het beste van twee werelden samen om mensen een beroep aan te leren. Maar ook later, als mensen al aan het werk zijn, kan deze combinatie gebruikt worden om technische medewerkers verder te laten specialiseren in hun job.

Info: www.vdab.be