Met SYNTRA (snel) op weg naar je droomjob

Ben je een ondernemer, werkzoekende of student op zoek naar een compacte, praktijkgerichte en modulaire opleiding die je in no time klaarstoomt om je professionele droom waar te maken? Of wil je jezelf op een optimale manier bij- of herscholen voor een specifiek beroep? Dan zit je met de (avond)opleidingen van SYNTRA helemaal gebeiteld. Vanaf september vliegen ze er bij SYNTRA weer helemaal in. Ben ook jij er klaar voor?

SYNTRA is sinds jaar en dag een vaste waarde wanneer het aankomt op praktijkgerichte, state-of-the-artopleidingen voor ondernemende mensen die exact willen leren wat ze nodig hebben om er snel mee aan de slag te kunnen gaan. Het SYNTRA-netwerk bestaat uit vijf opleidingscentra met 22 SYNTRA-campussen in Vlaanderen en Brussel. Kortom, er is altijd wel eentje in jouw buurt. Met ruim vierhonderd opleidingen kan je met SYNTRA bovendien alle kanten uit. Dat doe je onder de leiding van professionals, mensen die zelf uit de ondernemerswereld komen. Zij kennen de kneepjes van het vak en geven die met veel enthousiasme aan jou door middels een boeiende mix van theorie en praktijk.

Boeiende mix

SYNTRA biedt trouwens voor elk wat wils. Ben je een student en wil je graag theorie met praktijk mixen? Dan kan dat via leertijd zodra je een getuigschrift van de eerste graad secundair onderwijs hebt. Eén dag volg je les, vier dagen ben je aan de slag. Op het einde heb je een diploma secundair onderwijs of studiegetuigschrift op zak en een door de Vlaamse overheid erkend beroepscertificaat. Ben je minstens 18 jaar en heb je echt geen tijd te verliezen? Dan kan je bij SYNTRA kiezen voor een voltijdse dagopleiding, een praktische opleiding met focus op wat je echt moet kennen en kunnen in je favoriete beroep. In de meeste gevallen steek je bovendien al na een jaar je diploma op zak. Extra troef: sommige voltijdse dagopleidingen hebben het PACT-label waarbij je doorheen een traject gaat van werkplekleren én campusleren.

Nieuwe horizonten

Ook wanneer je al aan het werk bent, is SYNTRA de ideale plek om nieuwe professionele horizonten te verkennen. Met meer dan 200 avondopleidingen kan je je er op een praktische manier bij- of omscholen om (nog) sterker te staan in je job, andere carrièremogelijkheden te verkennen of een doorstart te maken in een knelpuntberoep. Op het einde krijg je een diploma of getuigschrift, erkend door de overheid. Je leert (vooral) door te doen, niet enkel door erover te lezen. Misschien ben je al een gedreven professional met een succesvolle zaak, maar wil je je toch nog (verder) bij- of omscholen? Ook dan ben je bij SYNTRA aan het juiste adres. Ze weten er immers als geen ander dat levenslang leren geen keuze meer is, maar een must om in jouw job en daarbuiten te blijven groeien.

Coronaveilig

Ze zijn er SYNTRA alvast helemaal klaar voor. Je kan er dan ook met een gerust hart aan de slag in september, met inachtneming van alle regels omtrent corona. Bovendien gaat SYNTRA nog een stapje verder en past het zijn leertrajecten aan tot een evenwichtige mix van campusleertijd en thuisleertijd. ‘Blended Learning’ dus. Bij SYNTRA zijn ze helemaal mee met hun tijd, zoveel is zeker. Uiteraard steeds onder de kundige begeleiding van vakbekwame docenten.

Opleidingen op maat

Wist je trouwens dat SYNTRA ook trainingen op maat biedt voor bedrijven? Bovendien is SYNTRA een erkende dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Zo kan je tot 30% besparen op de opleiding die je wil volgen. Wil je even kijken hoe het er bij een van de opleidingscentra van SYNTRA aan toe gaat en/of een fysiek gesprek hebben met een docent? Dat kan! Schrijf je dan (verplicht) in vóór 4 september 2020 via www.syntra.be voor de fysieke infodag op 9 september 2020 of meld je aan voor een van de vele online infosessies, eveneens via www.syntra.be.