Kan je sneller bij je werkgever weg als je tijdelijk werkloos bent?

Je bent volledig of gedeeltelijk werkloos wegens de coronacrisis. Intussen solliciteerde je bij een andere werkgever bij wie je ook mag starten. Op welke termijn kan je dan bij je huidige werkgever weg? Loopt de opzegtermijn ook tijdens de periode van werkloosheid?

Opzeggen kan

Als je tijdelijk werkloos bent ten gevolge van de coronacrisis, dan kan je tijdens die tijdelijke werkloosheid perfect je arbeidsovereenkomst opzeggen. Dat is alvast het uitgangspunt. De opzegtermijn die je moet naleven loopt tijdens de periode van werkloosheid ook gewoon door. Die wordt dus intussen niet geschorst.

Normale termijnen

De opzegtermijn die je moet naleven blijft daarbij dezelfde als indien je gewoon aan de slag zou zijn bij je werkgever. Het is dus niet zo dat je tijdens een periode van tijdelijke werkloosheid uiteindelijk sneller weg kan bij je werkgever. Hierbij is het om het even of je volledig dan wel gedeeltelijk tijdelijk werkloos bent.

Onderhandel met je werkgever

Als je je opzeg geeft, kan je uiteraard wel altijd onderhandelen met je werkgever over een kortere opzegtermijn. Misschien laat je werkgever je zelfs wel onmiddellijk gaan. Door je op tijdelijke werkloosheid te zetten, gaf je werkgever nu eenmaal al aan dat hij minstens een tijdlang onvoldoende werk voor je had. Bereik je een dergelijk akkoord met je werkgever dat je vroeger weg mag, dan is het aangewezen om dat ook op papier te zetten. Op die manier vermijd je nu eenmaal discussies achteraf.

En als je werkgever je opzegt?

Ook je werkgever kan je arbeidsovereenkomst opzeggen tijdens een periode dat je werkloos bent door de coronacrisis. De werkloosheid wegens overmacht schorst voorlopig die opzegtermijn niet. Dat kan echter op korte termijn veranderen. Er werd immers een wetsvoorstel ingediend dat ervoor zorgt dat de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht door het coronavirus de opzegtermijn wel doet schorsen. Deze aanpassing van de wet zou van tijdelijke aard zijn voor de periode tussen 1 maart 2020 en 30 juni 2020.

Jan Roodhooft, advocaat