Dit riskeer je als je liegt over hoeveel je werkt

Als je als werknemer vaak op de baan bent voor je werkgever en je liegt over je prestaties, kan je niet alleen worden ontslagen om dringende redenen, maar riskeer je ook een deel van je loon te moeten terugbetalen. Dat bewijst een arrest van het arbeidshof in Bergen.

Wat was er gebeurd?

Een werkgever stelde vast dat de cijfers die een handelsvertegenwoordiger realiseerde sterk in dalende lijn gingen. Om daar een verklaring voor te vinden bekeek hij de rapporten die werden aangemaakt door een track-and-tracesysteem. Daaruit bleek dat de werknemer maar halftijds in plaats van voltijds prestaties leverde. Volgens hem was dat het geval omdat hij kortelings op pensioen zou gaan. De werkgever liet het er niet bij en ontsloeg de werknemer om een dringende reden. Bovendien vorderde hij een deel van de vergoeding die hij aan de handelsvertegenwoordiger betaalde van hem terug.

Wat besliste het hof?

Het hof meende niet alleen dat het ontslag om een dringende reden terecht gebeurde, maar veroordeelde de werknemer ook tot terugbetaling van een gedeelte van de vergoeding die hij ontving. Volgens de rechter is de vergoeding die aan een werknemer wordt betaald nu eenmaal de tegenprestatie voor de arbeid die de werknemer in het bedrijf levert. Volgens het hof betekent dat ook dat als er geen arbeid wordt geleverd, de werkgever die uren ook niet moet betalen (tenzij de wet hem daartoe zou verplichten zoals bij ziekte het geval kan zijn). Betaalde de werkgever niet-gepresteerde uren al, dan kan hij die ook terugvragen van de werknemer.

Wat te onthouden?

Als je als werknemer voltijds zou moeten werken, maar slechts deeltijds presteert, riskeer je wel eens te worden ontslagen om een dringende reden. Dat geldt des te meer als je bijvoorbeeld rapporten vervalst om de indruk te wekken dat je meer werkt dan je in werkelijkheid doet. Los van deze sanctie loop je bovendien het risico een deel van het loon dat je ontving te moeten terugbetalen en dit in verhouding tot de prestaties die je niet leverde.

Jan Roodhooft, advocaat

Arbeidshof Bergen, 12 juni 2018, Soc. Kron, 2020, 30