Is een ongeval op het nieuwjaarsfeestje van je bedrijf een arbeidsongeval?

Je gaat samen met je partner naar het jaarlijkse nieuwjaarsfeestje van je bedrijf. Maar wat zijn je rechten als je daar bijvoorbeeld ten val komt of gewond geraakt bij het dansen of bij een of ander spelletje dat wordt gespeeld?

Arbeidsongeval

Als jij zelf het slachtoffer wordt van een ongeval tijdens het nieuwjaarsfeestje van je werkgever, dan is de kans groot dat er sprake is van een arbeidsongeval. Ongevallen die zich voordoen op personeelsfeestjes worden namelijk in principe als een ar­beids­ongeval beschouwd. Het is daarbij niet van belang of het feestje plaatsvond in het bedrijf zelf dan wel op een andere locatie (bijvoorbeeld in een restaurant of een feestzaal).

Hiervoor is er wel vereist dat je op het moment dat het ongeval gebeurde nog onder het gezag van je werkgever stond. Is het officiële gedeelte van het feestje achter de rug en blijf je samen met wat collega’s nog wat doorzakken in een café in de buurt, dan is dat niet meer het geval. In die omstandigheden kan je geen vergoeding meer krijgen van de arbeidsongevallenverzekeraar.

Op weg van of naar het feestje

Ook als je een ongeval hebt onderweg van of naar het feestje in kwestie kan dat een arbeidswegongeval zijn. Het feit dat je eventueel te veel had gedronken doet daar niet aan af. Wel is vereist dat het ongeval plaatsvin­dt op de weg van het werk (of de locatie waar het feestje plaatsvindt) naar huis (of omgekeerd). Bovendien mag die weg niet worden onderbroken, door bijvoorbeeld onderweg nog even te stoppen om in een café iets te gaan drinken.

En je partner?

Heeft je partner een ongeval op een personeelsfeestje van jouw bedrijf, dan kan dat geen arbeidsongeval zijn (tenzij je partner in hetzelfde bedrijf als jou zou werken). Je partner zal dan ook in principe zelf opdraaien voor de schade die deze leed, tenzij iemand aansprakelijk is voor het ongeval (bijvoorbeeld je werkgever als die een spelletje organiseerde dat onverantwoord was of als een andere werknemer de schade veroorzaakte, de andere werknemer zelf, de feestzaal,…).

Jan Roodhooft, advocaat