Kan je als sollicitant verplicht worden een opleiding te volgen?

Bij een sollicitatie vraagt de kandidaat-werkgever dat je (onbetaald) een opleiding volgt in het bedrijf. Pas daarna wordt over je kandidatuur beslist. Is dat wel mogelijk? Met welke spelregels moet je rekening houden?

Rechten als sollicitant

Als sollicitant heb je een aantal rechten. Zo geeft cao nr. 38 aan dat de selectieprocedure van de werkgever binnen een redelijke termijn moet verlopen. Daarbij moeten de onderscheiden fasen van de procedure binnen een redelijke termijn worden afgehandeld. Bovendien mag als de selectieprocedure een productieve praktische proef omvat, deze proef niet langer duren dan nodig om de bekwaamheid van de sollicitant te testen. Tevens geldt als regel dat de kosten van examens en onderzoeken, verricht in het raam van een selectieprocedure, voor rekening van de werkgever zijn, indien hij daartoe de opdracht heeft gegeven.

Een kandidaat-werkgever kan onzes inziens dan ook niet zomaar van sollicitanten verwachten dat zij deelnemen aan een opleiding binnen het bedrijf zonder daarvoor betaald te worden, tenzij de opleiding zeer kort van aard is.

Korte opleiding met stage

Als je bij de VDAB bent ingeschreven als niet-werkende werkzoekende bestaat er een nuance op deze regel. Een werkgever kan je dan vragen of je een korte opleiding met stage wil volgen. Tijdens die opleiding moet de werkgever je niet betalen. Je behoudt voor die periode wel je recht op een uitkering. Er zijn wel grenzen aan zo’n korte opleiding. Zo mag deze maximaal 5 volle of 10 halve dagen duren. De werkgever mag je ook niet vragen om te betalen voor de opleiding.

Vraag toelating

Weet overigens dat je zelf de vrije keuze hebt of je zo’n opleiding wil volgen of niet. Je bent daar dus niet toe verplicht. Wil je de opleiding volgen, dan is het belangrijk dat voor aanvang mee te delen aan de VDAB. Je dient daar op voorhand toelating te vragen om zo’n opleiding te volgen. Doe je dat niet, dan riskeer je je uitkering voor deze dagen kwijt te raken. Je moet tijdens de opleiding overigens ook beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt en bijvoorbeeld ingaan op uitnodigingen van de VDAB of werkgevers.

Jan Roodhooft, advocaat