Jouw bedrijf achter een goed doel

Jullie jaarlijkse koekjesverkoop gaat niet door, maar niet getreurd, je kan als bedrijf steeds een financiële gift doen. Regiotalent zet enkele goede doelen op een rij: van sociale tewerkstelling tot het schenken van onderwijs of infrastructuur in derdewereldlanden, je zet mensen in nood aan het werk. Doneer een mooi bedrag en help mensen hier in België en elders op weg naar een mooiere toekomst.

Kans op werk

WAW Make It Work VZW coacht kwetsbare jongeren in België die geen gemakkelijke levensweg hebben bewandeld: moeilijke thuissituaties, aanrakingen met het gerecht, geen diploma,… De vzw laat de jongeren ontdekken welke talenten ze hebben en begeleidt hen de arbeidsmarkt op. Want wie werk heeft, kan stap voor stap z’n plaats vinden in de maatschappij en een leven opbouwen.

https://www.waw.jobs/make-it-work

Een fiets, de toekomst

Cycling Out Of Poverty Belgium (Coop) wil boeren en kleine ondernemers in Kenia en Oeganda van een fiets voorzien. Voor slechts 150 euro doorbreek je als bedrijf de vicieuze cirkel van armoede. Want een fiets betekent toegang tot goede gezondheidszorg, de markt in de stad en onderwijs. Met je gift assembleert Coop fietsen die aangepast zijn aan Afrikaanse wegen.

https://www.coop-africa.org/nl/coop-belgium/

Plastic ban

River Cleanup is bezorgd om onze rivieren wereldwijd. Door actieve vrijwilligers in te zetten en slimme technologieën toe te passen, hopen ze beleidsmakers, individuen en bedrijven te sensibiliseren. Van cleanupacties tot campagnes ter bewustwording, de vzw werkt hard aan een groenere en betere wereld.

https://www.river-cleanup.org/nl

Anders zijn, een kracht

Meegaan VZW is een ervaringscentrum in België voor personen die anders zijn. In het bakkersatelier doen ze ervaring op door artisanaal brood te leren bakken onder begeleiding van bakkers en vrijwilligers. In een volgende fase staan een winkel en een bistro op de planning. Het doel? Toegang krijgen tot volwaardig werk en participatie en integratie bevorderen.

https://www.meegaan.be

Onderwijs als sleutel

Warme Gloed VZW wil kinderen in de derde wereld alle kansen geven door onderwijs, sport, een goede gezondheidszorg en het opbouwen van basis infrastructuur. Het motto? We gaan geen vis brengen, we leren ze vissen. Zo kan de plaatselijke bevolking zelf in het levensonderhoud voorzien en is ze niet langer afhankelijk van hulpverlening.

https://warmegloed.be

Eveline Janssens