Zo blijf je dit najaar gemotiveerd aan het werk

13/11/2019

Zit er een najaarsdipje aan te komen? Voel je weinig creativiteit, zou je je liever thuis de hele dag met een boek in de zetel vleien? Met deze tips blijf je deze herfst gemotiveerd aan het werk.

Daglicht

Zorg voor voldoende daglicht op je werkplek. De dagen zijn al zo kort en meestal zit je net tijdens de zonuren op kantoor. Doe dus de gordijnen open en verhuis eventueel je bureautafel dichter bij het raam. Of maak een wandeling tijdens je middagpauze.

Blijf sporten

Nu het weer wat minder is, ben je misschien minder geneigd om te gaan joggen. Toch zorgt sporten ervoor dat je je fit en gezond voelt. Niet louter omwille van de fysieke inspanningen, maar ook omdat je tijdens het sporten je hoofd leeg kunt maken. Geen zin om in de herfst buiten te sporten? Geen nood, er zijn voldoende binnensporten als alternatief.

Gezellige herfstsfeer

Maak je werkplek herfstproof en zorg dat jouw bureau er gezellig uitziet. Wat herfstbladeren en noten in een leuke vaas bijvoorbeeld. Een leuke aankleding van je werkplek zorgt ervoor dat je je energieker voelt. Je krijgt ongetwijfeld voor je decoratie ook wel wat complimentjes van de collega's.

Veel lachen

Lachen is gezond, dat weten we intussen. Maar in de herfst kan je lachen nog meer gebruiken dan in de zomer. Door veel te lachen maakt je lichaam bepaalde stoffen aan die ervoor zorgen dat je meer energie hebt. En net deze energie heb je nodig om goed te presteren.

Sociale contacten

Velen hebben de neiging om tijdens donkere dagen de sociale contacten ook wat te laten verwateren. Het is zo aanlokkelijk om 's avonds niet meer uit je luie zetel te komen. Probeer in het najaar je sociale contacten toch te onderhouden, want sociale contacten zijn onontbeerlijk om je goed te voelen. Je put er energie uit.

Voldoende nachtrust

Voldoende sociale contacten betekenen nu ook weer niet dat je elke dag op de lappen moet gaan. Tijdens het najaar is het ook belangrijk te waken over een goede nachtrust. Zo blijf je je fit voelen.

Gezond voedingspatroon

Hou een gezond voedingspatroon aan, ook al is het verleidelijk om je in de zetel te ploffen met chips of koekjes. Dit calorierijke eten kost je veel lichaamsenergie om te verwerken en zorgt voor een vermoeid en lusteloos gevoel. Eet liever drie gezonde maaltijden en enkele tussendoortjes per dag, met volop groenten, fruit en vezels.

Mieke Vercruijsse

Deel met anderen