6 manieren om thuis makkelijk een centje bij te verdienen

17/03/2015

Het zijn voor iedereen moeilijke tijden. Ook als je student bent of pas afgestudeerd en nog op zoek bent naar een job. De rekeningen die je moet betalen blijven onverminderd komen. Waarom zou je dan niet zoeken naar manieren om wat extra geld te verdienen. In tegenstelling tot wat velen beweren blijft dat mogelijk.

Sterker nog, als je er nu mee begint, dan ben je wellicht een stapje voor op vele anderen want nogal wat trendwatchers voorspellen dat we in de toekomst allemaal verplicht zullen zijn om weer, zoals vroeger, een groot deel van onze kost zelf bijeen te scharrelen. We geven 6 tips over wat je zoal kan doen.

1. Meld je aan om enquêtes uit te voeren
We leven in de tijd van de Big Data en bedrijven willen alles weten over hun klanten om met één op één marketing te kunnen uitpakken. Veel komen ze te weten via elektronische betaling, maar ook op de man af telefonisch vragen stellen blijft één van de technieken. Daarvoor hebben ze mensen nodig die dit werk willen doen. Let op! Veel zal je hier niet mee verdienen en je moet een olifantenvel hebben omdat steeds meer mensen je zullen afsnauwen. Maar als je 100 à 300 euro extra wil binnenrijven, blijft telefonisch enquêteren een mogelijkheid.

2. Doe klusjes voor anderen
De deeleconomie is in opmars. Kan je pakweg goed breien, koken of fietsen herstellen, dan kan je je inschrijven bij één van de nieuwe deeleconomiesites. Je wordt dan niet noodzakelijk met geld vergoed maar met ruildiensten, die jij dan niet moet betalen. Je kan het ook ruimer zien en bijvoorbeeld als freelancer websites maken of vertalen. Sommigen zijn op die manier begonnen en hebben rond dergelijke diensten een bedrijf uitgebouwd.

3. Maak van je huis een hotel
Zo simpel als wat: meld je aan op airbnb en zeg dat je ruimte hebt om toeristen te logeren te leggen. Als je in een stad woont en het slim aanpakt kan je meteen voor gids spelen, een akkoordje sluiten met een aantal restaurantjes dat je een procentje krijgt voor elke bezoeker die je naar daar stuurt en je spekt je bankrekening als het ware vanzelf bij.

4. Zet een online handel op
Als je je specialiseert in een bepaalde niche van producten dan kan onlinehandel heel groot worden. Een moeder die bij haar kinderen wilde blijven zette de website kleinspook.be op met wasbare luiers en haalt daar nu een riant inkomen uit.

5. Verkoop andermans producten online
Sluit een akkoord af met aanbieders van bepaalde producten. Het maakt niet uit of het regenschermen, voetbalschoenen of bloemen van een welbepaalde soort zijn. Technologisch is het immers mogelijk om aan elk product een unieke link te verbinden. Al wat je moet doen, is ervoor zorgen - bijvoorbeeld via je sociale netwerken - dat zoveel mogelijk kopers die producten via jouw link kopen. Als je dan een goede commissie hebt afgesproken met de verdelers van die producten, dan kunnen je inkomsten hieruit wel eens veel hoger oplopen dan je ooit had durven dromen.

6. Trek je kleren uit
Toegegeven, dit is op het randje en voor velen er wellicht over. Maar het is nu eenmaal de harde waarheid: als je er als vrouw goed uitziet en het je eigenlijk niet uitmaakt dat anderen je naakt op hun computerscherm zien, dan kan je als webcambabe vrij makkelijk een zeer mooi inkomen vergaren zonder nog de deur uit te gaan.

Geert Degrande

Deel met anderen