Ben jij trots op je werk? 2/3 van de Belgische werkers is dat wel

Wandel jij iedere dag apetrots richting je werk? Dan kan je je aansluiten met de meerderheid van de Belgische werknemers. Zopas kwam hr-dienstverlener SD Worx met een onderzoek dat die stelling onomwonden bevestigt.

Acht op de tien Belgen zijn trots op hun job. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek uitgevoerd door hr-dienstverlener SD Worx en de Antwerp Management School onder Europese werknemers. De Belgen blijken het meest trots op hun job. Onze noorderburen volgen als tweede, met 70,7% op de voet gevolgd door Groot-Brittannië en Duitsland met 64%. De Fransen zitten met slechts 57,1% aan de staart van het peloton.

Met het onderzoek wilde SD Worx meer te weten komen over de huidige werksituatie van werknemers in Europa. Trots zijn op wat we doen is blijkbaar één ding. Zijn Belgen echter ook tevreden over hun huidige baan? De resultaten variëren. In België gaf 72% van de ondervraagden aan tevreden of zeer tevreden te zijn over hun werk. Werknemers uit Nederland volgen met 66,9%. Duitsland (62,6%) en Frankrijk (55,4%) bezetten de middenmoot, terwijl in Groot-Brittannië slechts 53% van de ondervraagde werknemers tevreden of zeer tevreden is met hun baan.

Trots en tevreden

Meer dan de helft van de ondervraagden zegt te ‘bruisen’ van energie op het werk.

Trots en tevreden; dat betekent dat de Belg van zijn werk houdt. De cijfers lijken dit te bevestigen. In België is 73,4% van de werknemers enthousiast op het werk en 54% bruist van de energie. Dit lijkt aan te geven dat heel wat bedrijven het juiste evenwicht hebben ontwikkeld om een prettige werkomgeving te creëren. Volgens de enquête zegt 62,9% van de Belgen volledig op te gaan in hun werk. Slechts 10% van de ondervraagden is echt ontevreden over zijn werk. Het onderzoek werd uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2020, vóór de covid-19-crisis. Of de coronapandemie effect zou hebben op die resultaten is onbekend.

Pascal Dewulf

Bron: SD Worx