Maak je kantoor najaarsproof

We voelen de zomer nog een beetje, maar de herfst komt er onvermijdelijk aan. Hét moment om je bureau een nieuwe look te geven. Met deze tips lukt het zeker je werkplek najaarsproof te maken.

Warme kleuren

Ga voor warme kleuren. Oranje is een van die toppertjes: de kleur is ontzettend fris, maar tegelijkertijd ook erg warm. In combinatie met aardetinten, wit en zwart geeft oranje een moderne en frisse look aan je kantoor. Ook rood is een perfecte kleur om te gebruiken voor je kantoor in de herfst en de winter. Rood in combinatie met koele grijstinten zorgt voor een optimaal stimulerende sfeer op je werkplek.

Indian Summer

Toch hoeven het in september en oktober nog niet allemaal warme kleuren te zijn waar je mee decoreert. De combinatie van warm en fris kan heel mooi zijn en weerspiegelt helemaal het gevoel van de Indian Summer. Vul bijvoorbeeld een vaasje met de blauwe bloemen van distels. Deze geven een fris gevoel tegenover de warme kleuren.

Bosvondsten

Verkleuren de bladeren al aan de bomen, dan is het fijn om ook het bos binnen te brengen. Zet decoratie in hout op je bureau of hang gedroogde herfstbladeren aan de muur.

Tapijt en schapenvacht

Het najaar is ook synoniem met gezelligheid en warmte. Een stijlvol tapijt of zelfs een schapenvacht op je grond of op je bureaustoel brengen het ‘hyggegevoel’ volledig naar boven.

Zonlicht versus lampen

In het najaar is het belangrijk voldoende zonlicht te hebben om je gemotiveerd te voelen. Installeer je dicht bij de ramen om hier volop van te genieten. Werk je wanneer het al donker is, zorg dan voor gezellige lampen.

Plaids

Een makkelijke manier om je bureau een andere uitstraling te geven is door met plaids te werken. Plaids met warme kleuren kunnen je zetel of zelfs je werktafel een unieke look geven.

Mieke Vercruijsse