Mag je in Rode Duiveloutfit naar het werk gaan?

Als supporter van de nationale ploeg denk je eraan een aantal supportersattributen aan te doen op het werk (bijvoorbeeld duivelshoorntjes of een voetbalshirt). Is dat wel toegelaten? Kan je werkgever je daar eventueel voor sanctioneren?

Er is een dresscode

Je werkgever kan je in beginsel een dresscode opleggen die je op het werk ook moet respecteren. Hij zou bijvoorbeeld kunnen verlangen dat je een bepaald uniform aandoet, dat je een das en vest moet dragen, enzovoort.

Als er een dergelijke code bestaat is het aangewezen dat je je daar ook aan houdt. De kans is nu eenmaal groot dat de spelregels die daarin staan ook ‘geldig’ zijn. Voorwaarde is wel dat je werkgever bij het vastleggen van de code niet discrimineert en dat hij met de kledingsvoorschriften een geoorloofd doel nastreeft.

Er is geen dresscode

Bestaat er geen dresscode in het bedrijf, dan ben je in principe vrij om zelf de kleding te kiezen waarin je komt werken. Je moet er dan wel voor zorgen dat die kledij niet aanstootgevend en voldoende deftig is. Je mag je werkgever door je kledijkeuze ook geen schade berokkenen. Hou hierbij ook rekening met de functie die je uitoefent in het bedrijf. Zo moet je er, als je bijvoorbeeld een commerciële functie hebt, voor zorgen dat je kledij ook niet onaangepast is naar mogelijke klanten toe.

Om alle discussies te vermijden hoor je toch maar beter eerst eens bij je werkgever wat die ervan denkt dat je in Rode Duiveloutfit naar het werk komt vooraleer je dat uiteindelijk doet.

Kan je werkgever je sanctioneren?

Hou je je niet aan de regels, dan zal je werkgever zich meestal beperken tot het geven van een opmerking en de vraag dat in de toekomst niet meer te doen. Hij zou in extremere gevallen ook verder kunnen gaan en je eventueel zelfs een tuchtsanctie geven. Dat kan hij wel alleen maar doen als die mogelijkheid in het arbeidsreglement staat. In zeer uitzonderlijke gevallen zou zelfs een ontslag om dringende reden aan de orde kunnen zijn.

Los van deze echte sancties weet je natuurlijk maar nooit of je werkgever je actie niet in zijn achterhoofd houdt als je bijvoorbeeld ooit in aanmerking komt voor een promotie.

Jan Roodhooft, advocaat