Zo creëer je een aangename werkplek

13/11/2018

We brengen heel wat tijd door aan ons bureau op kantoor of thuis. Zorg er daarom voor dat het een aangename plek is om te werken. Je hoeft geen extraordinaire ingrepen te doen om je er goed te voelen. Het kan al met kleine dingen. Laat je inspireren door deze zes tips.

1. Creëer ruimte

Is je kantoor niet zo groot, maar wil je je niet graag opgesloten voelen tussen vier muren? Creëer dan ruimte door bijvoorbeeld uit te kijken op een venster. Een venster in de ruimte geeft je trouwens ook het voordeel van daglicht, een factor die creativiteit bevordert en werkdipjes tegengaat. Is het moeilijk om uit te kijken op het venster? Plaats je bureau dan richting deur en zet die open.

2. Werk met kleuren

Niets zo saai als een werkplek zonder kleuren. Wit mag dan wel mooi en stijlvol zijn, het zorgt zeker niet voor positieve vibes. Een likje gekleurde verf, een opvallend schilderij met felle kleuren, een felle boekenkast... Allemaal mogelijkheden om je bureau kleur te geven.

3. Zorg voor plant of bloem

Door natuurlijke elementen toe te voegen aan je bureau, kom je sneller tot rust en kan je je beter concentreren. Bovendien vraagt een plant nu en dan wat water, dus een ideaal excuus om eens weg te gaan van je bureau. Een bloem is ook een leuk extraatje. Je kan hier wekelijks variëren in kleuren en soorten, zodat je bureau er nooit hetzelfde uitziet. Eén bloem in een fijn vaasje staat trouwens beeldig op je bureau.

4. Zet of hang een quote

Kijk eens online en je vindt ongetwijfeld enkele leuke, motiverende quotes die bij jou passen. Hang ze uit of zet ze op je bureau. Een koffietas met een toffe quote is ook een aanrader.

5. Plaats een zacht kussen

Ook je kantoor kan lekker knus zijn. Nu de winterperiode er aan komt, kun je ook heerlijk cocoonen op je eigen werkplek. Een zacht kussen op je stoel of zelfs een schapenvachtje kunnen wonderen doen.

6. Koop een leuk gadget

Heb je een leuk gadget gekocht op reis en kan het je nu en dan laten wegdromen? Dan staat het op je werktafel zeker op zijn plaats. Of heb je een gadget gezien dat spontaan een glimlach op je gezicht tevoorschijn tovert? Haal het dan snel, want het zal je zeker nu en dan oppeppen op je werkplek.

Mieke Vercruijsse

Deel met anderen