Zomerse temperaturen: deze 7 kledingstukken draag je beter niet op de werkplek

30° graden en puffen, ook op kantoor. Komt het jou bekend voor? Dan maar even wat licht en luchtigs aantrekken, toch?

Het is allemaal een beetje schipperen wat je op zomerse dagen aan moet voor je werk. Sta je op een bloedhete dag een dak te timmeren dan kijkt niemand ervan op hoe licht je je dan kleedt. In formelere sferen op kantoor moet je echter wat meer opletten.

Voor de dames

Bikini als bh: op Ibiza is dit item bijzonder leuk, maar op kantoor kan het mogelijk een iets te zomerse indruk geven. De bohème chic van de Balearen is iets wat je baas mogelijk niet echt weet te appreciëren.

Hotpants: op Tomorrowland kijkt er niemand naar. Op de kantoorvloer zou je daarentegen de koppen wel eens kunnen laten draaien wanneer je collega’s plots je billen van onder je hotpants tevoorschijn zien komen.

Crop tops: een twijfelgeval. Zit je in de modebranche of creatieve sferen, dan passeert het. Zit je in meer formelere sferen dan ga je daarentegen snel uit de toon vallen.

Tatoeages, navelpiercings: kunnen we onder accessorizing rekenen. Op zomerse dagen waarop je jezelf letterlijk een stukje meer bloot geeft, kan er wel al eens een ongepaste tatoeage komen piepen. Afhankelijk van waar je aan de slag bent, kan je dat hier en daar best wat bijsturen.

Strapless jurk: dit soort jurken schreeuwt vakantie en zomerse avonden aan het strand. Op het werk ademt het dan weer weinig sérieux.

Minirok: je eigen versie van Barbarella op kantoor? Beter niet doen. Niet dat het niet kan hoor. Echter liever niet op de werkplek.

Spandex broek: jawel, van die leggings die om je heen gegoten lijken te zitten en alle lichaamsvormen stevig omspannen. Vaak ook glossy. Voor een avondje uit, geen probleem. Op de werkplek een no no.

Voor de heren

Teenslippers: helaas, op kantoor ben je niet in Benidorm of op een onbewoond eiland. Teenslippers schreeuwen dan ook vakantiesferen en kan je beter compleet mijden.

Yogabroek: tof dat je aan yoga doet, en dat misschien vestimentair aan je collega’s wil duidelijk maken. In een meeting met je baas gaan ze echter helemaal misstaan. Breng desnoods een yogamatje in de plaats mee.

Muscle shirt: je weet wel zo’n T-shirt zonder mouwen. Zie je je baas er al mee afkomen? Waarom jij dan wel? Een verwittigd man is er twee waard.

Bermuda: de bermuda op kantoor is wat de minirok is voor de dames op de werkplek. Niet doen.

T-shirts met schreeuwerige opdruk: op Pukkelpop? Jazeker. Op kantoor? Neen.

Fietsbroek: het kan wel zijn dat je trots bent op je Lycra fietsbroek, maar eens op kantoor kan die best zo ver mogelijk verdwijnen.

Tatoeages, piercings: net zoals bij de dames kan je in een werksetting je lichaamsversiering beter discreet wegstoppen. Uiteraard niet altijd. In sommige sectoren zijn ze best hip, in andere een no go. Aan jou om te oordelen.

Pascal Dewulf