Dit verdien je in de transportsector?

Een job in de transportsector lijkt je wel wat? Uiteraard wil je dan ook even weten wat dat zoal schuift. Wij lichten alvast een tipje van de sluier op.

We vallen meteen met de deur in huis: met een professionele bachelor zit je aan iets meer dan 2.000 euro (bruto) per maand. Heb je een academische master, wordt dat meteen meer dan 2.400 euro bruto.

Na een vijftal jaar in de transportsector zit je gemiddeld aan 2.500 euro bruto en na twintig jaar komt daar nog eens 500 euro bruto bovenop. Ben je een slimme onderhandelaar en is de nood hoog, kan dat uiteraard sterk variëren. Kan je jezelf manager noemen dan verdien je na vijf jaar rond de 3.500 euro bruto. Na twintig jaar wordt dat rond de 5.000 euro bruto (of meer).

PC 226

Wil je in detail alles weten over de verdienste van iemand in de transportsector? Google dan even naar ‘paritair comité 226 verloning’ (daar valt de transportsector onder) en ga op zoek. Ook de sector waarin je transport doet, bepaalt je loon. Ben je bijvoorbeeld aan de slag in de sectoren chemie of farma, zal je doorgaans beter je boterham verdienen dan elders.

Extra’s

Qua extralegale voordelen zit je ook al niet slecht. Zowat 11% van de medewerkers kan er rekenen op een bedrijfswagen, bij kaderfuncties zelfs meer dan 50%. Ook een verplaatsingsvergoeding behoort bij de extra’s. Voor je pensioen wordt in de transportsector eveneens gezorgd. Ruim 70 procent van de werknemers kan rekenen op een pensioenspaarplan, bij het management zelfs meer dan 80 procent. Ook een hospitalisatieverzekering behoort tot de mogelijkheden voor 65 procent van de werknemers en meer dan 80 procent van de kaderleden. Ben je overtuigd?

Pascal Dewulf