7 tips om dit jaar geen vakantieblues te hebben

09/09/2019

Geen vakantieblues meer voor jou dit jaar? Lees dan zeker even deze tips door.

Plan een aantal extra dagen na je vakantie

Kom je terug van een exotische vakantiebestemming? Ga dan niet de dag erna aan het werk, maar plan een aantal extra dagen in om te genieten van al het fijns dat ons eigen landje heeft te bieden. Ook vakantie moet je afbouwen.

Geniet na

Probeer op je werk zo snel mogelijk de switch te maken, vanaf dag één. Uiteraard kan je daar ook heel even napraten over je vakantie-avonturen. Maak er echter snel een (door)start. Praat met familie en vrienden echter wel uitgebreid na en wissel vakantie-ervaringen uit over wat jullie allemaal zoal hebben gedaan. Het laat je toe de opgedane energie van de zomervakantie zo lang als mogelijk te gebruiken om op je werk er volop in te vliegen.

Stel prioriteiten

Na je vakantie liggen er vaak heel wat dingen tegelijker te wachten. Uiteraard zijn die dingen niet allemaal even dringend. Maak dus een prioriteitenlijstje en werk dat systematisch af. Maak daarbij een realistische planning om conflicten te vermijden.

Maak je niet druk

Belangrijk is dat je de positieve mentaliteit die je tijdens je zomervakantie hebt opgebouwd zo lang mogelijk vasthoudt. Loopt het ondanks allerlei to-dolijstjes en prioriteiten toch niet zoals het hoort? Maak je dan niet dik en pak alles stelselmatig aan. Ben je positief en evenwichtig, dan kan je niets gebeuren.

Slaap voldoende

Neem, vreemd genoeg, voldoende rust bij thuiskomst. Vakanties kunnen vaak uitputtend zijn. Slaaptekort, stress en onvoorziene gebeurtenissen maken een vakantie vaak tot een heus avontuur. Ga daarom op tijd naar bed bij thuiskomst en houd die op-tijd-in-bedroutine een paar dagen aan. Zo kan je geest en lichaam recupereren van alle avonturen.

Maak van je tuin/terras een vakantieoord

Het is niet omdat je thuis bent dat de vakantie definitief ten einde is. Met mooi weer kan je ook 's avonds nog een paar maanden heerlijke avonden beleven in eigen tuin/terras. Geniet in je eigen tuin/terras en haal die heerlijke vakantiegevoelens steeds weer voor de geest. Je vakantie(gevoel) zal er alvast heel wat langer door duren.

Bekijk je vakantiefoto's en -video's

Kijken naar je vakantiefoto's en -video's helpt je om al die heerlijke momenten opnieuw te beleven. Post een aantal van je leukste vakantieherinneringen op sociale media en geniet van de reacties van je familie en vrienden. Gedeeld plezier is dubbel plezier.

Pascal Dewulf

Deel met anderen