Dit zijn binnenkort je rechten als je ziek wordt tijdens je vakantie

Een nieuw Koninklijk Besluit van 8 februari 2023 laat je toe om vanaf volgend jaar extra vakantiedagen te krijgen als je ziek wordt tijdens je vakantie. Wat verandert er vanaf dan en waarmee moet je rekening houden?

De regeling nu

Op dit moment wordt een onderscheid gemaakt tussen de situatie dat je ziek werd voor je vakantie en je arbeidsongeschiktheid nog doorloopt tijdens je vakantie en het geval dat je pas ziek werd op het moment dat je vakantie al begonnen is. In het eerste geval kan je de dagen vakantie waarop je nog ziek bent later opnieuw opnemen. In het tweede geval is dat niet zo. Je bent dan de dagen dat je vakantie nam en waarop je ziek bent ‘kwijt’.

Nieuwe regeling

Vanaf 2024 wijzigt de regeling in kwestie. Word je vanaf dan ziek tijdens je vakantie, dan wordt het deel van de ziekteperiode dat samenvalt met de jaarlijkse vakantie omgevormd naar ziektedagen. Je kan die dagen dan op een later tijdstip nog opnemen. Weet wel dat de omvorming naar ziektedagen niet betekent dat de lopende vakantieperiode wordt verlengd met het aantal ziektedagen. Je moet dus op het moment dat je vakantie normaal eindigde opnieuw aan de slag gaan.

Werkgever verwittigen

Word je ziek tijdens je vakantie, dan moet je je werkgever daarvan op de hoogte brengen. Dezelfde verplichtingen gelden hier als je ziek wordt in een periode dat je geen vakantie hebt. Je moet aan je werkgever ook je verblijfplaats doorgeven als je op een andere plaats zou verblijven dan het adres dat bekend is bij je werkgever. Zie je dat niet zitten, dan zou je het ook kunnen ‘laten’ en de ziekte niet melden. Weet wel dat je dan de vakantiedagen waarop je ziek bent later niet meer alsnog kan opnemen.

De wijziging in de regelgeving zal overigens niet alleen gelden voor ziekteperioden die samenvallen met jaarlijkse vakantie, maar ook voor enkele andere afwezigheden die samenvallen met jaarlijkse vakantie zoals bijvoorbeeld een arbeidsongeval of beroepsziekte.

Jan Roodhooft, advocaat