Ecoso VZW

 Ecoso vzw is erkend als maatwerkbedrijf en staat voor ECOlogisch en SOciaal Ondernemen. Ecoso vzw streeft naar een duurzame ontwikkeling en tewerkstelling voor mensen die om persoonlijke of maatschappelijke redenen nog niet in het reguliere arbeidscircuit terecht kunnen.

Via begeleide tewerkstelling willen we mensen kansen geven om te groeien, zich te ontplooien en verder door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. 

Zinvol werk zien we als een middel om te participeren aan de maatschappij. Om dit doel te realiseren, ontwikkelen we zinvolle arbeid in activiteiten die een extra meerwaarde bieden aan de samenleving en steeds een ecologische inslag hebben. Het gaat dus om ECOlogisch en SOciaal ondernemen waarbij de focus ligt op de mensen die bij ons aan de slag gaan.

 

Ecoso vzw groeide in 2015 uit De Kringwinkels Mechelen en Wrak in Willebroek en nam in 2019 Atelier vzw over van de stad Mechelen. De voorbije jaren evolueerde Ecoso tot een sterke regionale en lokale sociaal economiepartner met heel wat extra projecten en diensten, al dan niet binnen een formeel samenwerkingsverband. We zijn actief in de ruime regio: Mechelen en omliggende gemeenten, Klein-Brabant, Vaartland en de Rupelstreek.

Anno 2023 biedt Ecoso vzw aan:

·    Cirkels tweedehandswinkels: 9 kringloopwinkels verspreid over Willebroek, Mechelen (3), Reet, Schelle, Londerzeel, Sint Katelijne Waver en Niel

 

·    Recuplan: een houtatelier waar reststromen hout verwerkt worden tot een nieuwe grondstof en voor interne schrijnwerkerij

 

·    Fietsatelier: een fietsenwerking waar we deel -en verhuurfietsen onderhouden, tweedehandsfietsen opknappen 

 

·    E-bis: waarbij we einde leasefietsen opkopen, reviseren en opnieuw verkopen

 

·    Voedselhub: een voedseldistributieplatform Foodsavers die de draaischijf vormt tussen schenkers van voedseloverschotten en de ontvangende voedselhulporganisaties met La Luna, de sociale kruidenier in Mechelen

 

·    Camp2Camp: een recycleproject waarbij we ism Tomorrowland een duurzame camping uitbaten op Tomorrowland met het kampeermateriaal dat achtergelaten wordt op het festivalterrein. 

 

·    Refaced: betaalbare circulaire brillen voor iedereen die hier nood aan heeft

·    Digibank: hier kunnen personen die digitaal niet zo vaardig zijn terecht voor extra digitale hulp of opleiding.

 

 
 

Ecoso VZW
Volg Ecoso VZW op Instagram Volg Ecoso VZW op Facebook

Alle vacatures bij Ecoso VZW jobs gevonden

Momenteel staan er geen vacatures op regiotalent.be voor bedrijf Ecoso VZW. Hou deze site echter goed in de gaten of solliciteer even spontaan.