FOD.BINNENL DST.VREEMDELINGENZ

Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) beheert de migratiestromen in samenwerking met verschillende partners, zoals o.a. het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen en de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen, politie, Justitie, enz. Daarnaast staat ze in voor de uitvoering van de wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen. DVZ stimuleert daarenboven de vrijwillige terugkeer en verzekert de verwijdering van personen in onrechtmatig verblijf.
 

De gesloten centra van DVZ hebben binnen het kader van het vreemdelingenbeleid als specifieke opdracht vreemdelingen vast te houden met het oog op hun eventuele verwijdering. In afwachting van een verwijdering, verlenen de centra aan de bewoners opvang, psychologische, medische en sociale begeleiding met respect voor de fundamentele menselijke waarden zoals veiligheid, privacy, gezondheid, religieuze beleving en persoonlijke ontwikkeling. De centra vormen hiermee een belangrijk gegeven in de strijd tegen de illegale immigratie.
 

Het opvangcentrum Zaventem is sinds augustus 2022 operationeel. Dit centrum vangt uitsluitend verzoekers om internationale bescherming op waarvoor Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft vastgesteld dat ze een voorgaand verzoek om internationale bescherming in een andere Europese lidstaat hebben ingediend.
 

Het Opvangcentrum Zaventem functioneert als een open centrum met oog op terugkeer. De bewoners verblijven gedurende hun Dublinprocedure in het centrum. In afwachting van de beslissing die door DVZ wordt genomen, hebben bewoners onder voorwaarden de mogelijkheid zich vrij buiten het centrum te verplaatsen.
 

Vanaf juli 2024 valt het beheer van het centrum volledig onder de verantwoordelijkheid van Dienst Vreemdelingenzaken. DVZ staat in voor het opstarten van de dossiers met oog op terugkeer. De ondersteunende functie die Fedasil eerder vervulde, met betrekking tot logistiek en opvang binnen het kader van de opvangwet van 12 januari 2007, wordt overgenomen door DVZ.


Daarom zijn we op zoek naar verscheidene profielen om de kwaliteitsvolle opvang van de verzoekers om Internationale Bescherming te kunnen garanderen.


Deze personeelsleden hebben zeer diverse profielen en staan in voor de goede werking van een centrum: opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, begeleiders…. Een opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), verzoekers om internationale bescherming krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand. Bovendien organiseert het centrum verschillende activiteiten en opleidingen zodat de bewoners hun tijd nuttig kunnen besteden.


Momenteel werken ongeveer 1000 personeelsleden voor de centrale diensten te Brussel en nog eens een 1000-tal personeelsleden zijn tewerkgesteld bij de gesloten centra te Brugge, Steenokkerzeel, Merksplas, Holsbeek en Vottem en het Opvangcentrum te Zaventem.

 

FOD.BINNENL DST.VREEMDELINGENZ

Alle vacatures bij FOD.BINNENL DST.VREEMDELINGENZ jobs gevonden

Momenteel staan er geen vacatures op regiotalent.be voor bedrijf FOD.BINNENL DST.VREEMDELINGENZ. Hou deze site echter goed in de gaten of solliciteer even spontaan.