Moet je mee verhuizen met het bedrijf om je job te houden?

Je bedrijf verhuist vanwege logistieke redenen plots 30 kilometer verderop. Ben je verplicht mee te verhuizen om je job te houden?

Contractbreuk
Waar je initieel aan de slag bent gegaan voor je bedrijf, maakt een essentieel onderdeel uit van je arbeidsovereenkomst (tenzij anders bepaald in die overeenkomst). Een eenzijdige wijziging door je werkgever kan daarop als een inbreuk worden beschouwd. Ben je niet van plan om aan je dagelijkse pendelroute 60 kilometer (30 heen/30 terug) toe te voegen, dan kan je er de brui aan geven en in principe ook een verbrekingsvergoeding eisen van je baas. Door te verhuizen heeft hij immers contractbreuk gepleegd.

Jij speelt de hoofdrol
Meestal is de praktijk echter een stuk genuanceerder. Uiteraard ga je afwegen wat het betekent wanneer je zonder job komt te zitten en hoeveel tijd/middelen het zal kosten om aan een nieuwe job te raken. Daarnaast zijn er ook de collega’s en werksfeer die je achterlaat. Bovendien is er de Belgische rechtspraak die één en ander zal nuanceren wanneer het zover komt dat je baas via gerechtelijke weg zijn gelijk wil halen wanneer jij niet mee verhuist en een verbrekingsvergoeding eist. Het zal dan met andere woorden de rechter worden die zal bepalen wie het grootste nadeel heeft met een verhuis: jouw baas omdat het zakencijfer anders keldert, of jij die een stuk verder moet heen en weer reizen voor het werk.

Functie is belangrijk
Wat je doet binnen het bedrijf, zal een doorslaggevend element zijn. Ben je bijvoorbeeld een vertegenwoordiger die sowieso al het merendeel van zijn tijd op de baan is, dan zal je mogelijk aan het kortste eind trekken. Ben je een gewaardeerd medewerker met stevig wat dienstjaren op de teller van de commerciële binnendienst, dan wordt het weer een heel ander verhaal. Ook of je al dan niet in een managementfunctie aan de slag bent, kan mede bepalend zijn naar de uitspraak van de rechter toe. Van mensen in kaderfuncties wordt immers een stuk meer flexibiliteit verwacht.

Meer info over contractbreuk: www.werk.belgie.be

Pascal Dewulf