7 gevolgen van het postcoronatijdperk op jouw carrière

Het postcoronatijdperk zal heel wat veranderingen met zich meebrengen voor de maatschappij in het algemeen en de arbeidsmarkt in het bijzonder. Deze zeven postcoronaveranderingen zullen ook jouw carrière impacteren.

Weg met rolpatronen

Tijdens de coronacrisis was het vaak behelpen in huiselijke kring. Afwisselend met je partner nam je de zorg voor de kinderen op je of was je aan de slag op je werkplek. Dat maakte dat je geijkte rolpatronen vaak over boord moest gooien om op een productieve manier tot resultaten te komen. Klassieke rolpatronen hebben dan ook hun beste tijd gehad. Voortaan kan je met je partner dan ook best als een volwaardig team functioneren, los van typische gedragspatronen.

Contactloos werken

‘Contactloos’ is het nieuwe toverwoord in de (zaken)wereld. Zeker is dat op de werkplek nog meer zal worden ingezet op contactloos werken. Geen handjes meer ’s morgens of bij een meeting, deurknoppen handenvrij,… We zullen met z’n allen steeds meer op zoek gaan naar contactloos samenzijn op het werk. Niet omdat het kan, maar omdat het moet.

Je gaat ervoor

Als alles goed zit, is je familie wel en gezond. Misschien ben jij echter wel iemand die één of meerdere dierbaren heeft verloren. Het moet dan ook geen wonder heten dat je meer dan ooit de vluchtigheid van het leven begrijpt. Voor je carrière zal dat hoogstwaarschijnlijk betekenen dat je meer dan ooit de dag zal plukken en niet langer interessante opportuniteiten aan je neus zal laten voorbijgaan.

Meerwaarde

Gewoon je werk doen, is na covid-19 niet langer aan de orde. Het leven heeft je de voorbije twee maanden mogelijk ook ingehaald en je met de neus op de feiten gedrukt. In je professionele leven kan je postcorona dan ook enkel het summum van geluk bereiken wanneer je meerwaarde creëert op je werkplek, voor je collega’s en familie.

Multi-inzetbaarheid

Tijdens de coronacrisis hebben zorgwerkers alvast het goede voorbeeld gegeven. Tijdens de piek van de pandemie werden diverse zorgwerkers in functie van hun vaardigheden ingezet op covid-19-afdelingen. Ben jij al ooit van je werkplek geweest om op een compleet andere afdeling aan de slag te gaan? Hou er dan rekening mee dat dat in de toekomst wel eens (steeds vaker) het geval zou kunnen zijn.

Kritisch denken

Daar waar je voor covid-19 nog wel eens op automatische piloot kon draaien, zal je voortaan meer dan ooit kritisch denken. Niet alleen over jouw carrière, maar ook over je werkplek, bedrijfsprocessen of over hoe je samenwerkt met je collega’s. Wat kan beter? Wat is hopeloos verouderd? Wat moet dringend veranderen? Zoek in die optiek dan ook steeds om aan de slag te gaan in een bedrijf dat kritische denkers faciliteert en stimuleert.

Emotionele intelligentie wordt cruciaal

Je moet niet enkel slim zijn in je vak, je moet ook uitstekend met je collega’s kunnen omgaan en overlopen van empathie en mensenkennis. Bijscholen en levenslang leren zijn weliswaar een populair credo, toch zoeken heel wat bedrijven vandaag ook andere horizonten op. Hire for attitude, train for skills is hun insteek. Vrij vertaald betekent dat dat wanneer je postcorona aan boord gaat bij een bedrijf je vakkennis (steeds) minder belang zal hebben, wel wie je bent als mens.

Pascal Dewulf