Boekentips voor onder de kerstboom

Op zoek naar een leuk cadeau voor de workaholic in je familie? Zin om je lief te verrassen met een nuttig presentje? Duik dan in de eindejaarslijst van Regiotalent: de handigste en leukste werkboeken van het moment op een rij.

2x skills

Wat ze je op het werk als jonge professional niet vertellen? Het belang van, naast de nodige vakkennis, soft skills. Samenwerken, organiseren, spreken voor een publiek,… zaken die je niet altijd meekrijgt op de schoolbanken, maar die wel van je verwacht worden eens je aan de slag gaat. Wat ze je op het werk niet vertellen zoomt in op de nodige soft skills en hoe je deze kan bijspijkeren. (Tom Goossens, Gitte Dockx, Borgeroff & Lamberigts)

Twijfel je soms aan jezelf en je talenten? Niet nodig. Iedereen heeft sterktes, het komt erop neer ze te ontdekken en in te zetten op de werkvloer. De talentenfluisteraar toont hoe je je talent kan opsporen en ten volle ontplooien. (Luk Dewulf, Lannoo)

2x schrijfkriebels

Wervend schrijven, hoe doe je dat? Schrijf ze onder tafel reikt je de technieken aan om boeiende teksten te schrijven voor een publiek dat steeds vluchtiger leest. Hoe de aandacht van je lezer vatten en vasthouden? Een boek vol voorbeelden, oefeningen en een woordje uitleg bij termen als SEO, SEA, UX,… (Bavo Van Landeghem, Borgeroff & Lamberigts)

Schrijven kan je na het lezen van de vorige tip al. Maar hoe breng je een verhaal dat iets teweegbrengt in de bedrijfswereld? Boeie haalt voorbeelden aan uit films, romans, muziek en zelfs stripverhalen om jullie verhaal vorm te geven en aan de man/vrouw te brengen. (Karel Joos, Lannoo)

2x helemaal zen

Wat een jaar alweer! Corona, lockdowns, thuiswerken met kinderen… En dat voor een brein dat altijd aanstaat en amper rust kan vinden. Die extra prikkels kunnen voor stress en zelfs een burn-out zorgen. Tijd dus om wat breinrust in te lassen en even heerlijk niets te doen. Goed voor je creativiteit, productiviteit en empathie! (Rust voor je brein, Luc Swinnen, Lannoo)

Is je communicatie een rommeltje? Mail na mail of ellenlange berichten waarin je klanten of collega’s verloren lopen? Met de methode I AM TAO leer je je communicatie in vijf stappen stroomlijnen. Want om gehoord te worden, is minder altijd meer. (Arjan Broer, Business Contact)

Veel leesplezier!

Eveline Janssens