Hoe je persoonlijke blog je carrière kan boosten

Kan een persoonlijke blog je carrière een zetje geven? Ja, natuurlijk. Of hoe een blog over confituur je carrière als laborant vooruit kan helpen. Profileer jezelf als expert, laat zien dat je gepassioneerd bent en pak uit met je discipline.

Knowhow

Heb je een blog over cactussen, miniatuurtreinen of je rashond? Fijn zo. En niet alleen voor andere fans van die prikkeplantjes, maar ook voor je carrière. Je blogt namelijk over wat je weet en stelt hiermee je knowhow tentoon. Je kan je duidelijk in een onderwerp verdiepen en specialist ter zake worden.

Schrijfskills

Bloggen betekent pennen. Je hebt een affiniteit met schrijven, kan vlot een boodschap overbrengen en zal deze skills uiteraard ook elke dag bij hebben op kantoor. Goed om weten als je bedrijf een vacature uitschrijft voor communicatiespecialist of copywriter bijvoorbeeld.

Doorzettingsvermogen

Bloggen is hard werken. Onderhoud je al enkele jaren een confituurblog, dan toon je niet alleen dat je iets geweldigs kan met suiker en abrikozen, je bewijst ook dat je je kan engageren voor een project, continuïteit verzorgt met twee wekelijkse posts en een doorzetter bent.

IT en zo

Werken met WordPress, foto’s bewerken en filmpjes in je teksten integreren, je draait er je hand niet voor om. Deze vaardigheden zijn een absolute meerwaarde op je cv. Is je blog gekoppeld aan een social media account, dan verwerf je ook hier heel wat handige trucjes om lezers aan te trekken. Interessant voor bedrijven die op zoek zijn naar een expert op het gebied van social media.

Netwerken

Bloggen betekent netwerken. Wie weet schuilt achter Heiditravelbaby, die regelmatig comments plaatst onder je artikels op je reisblog, niet alleen een collega-reisfan, maar ook de ceo van een groot bedrijf. Bloggen betekent netwerken. Onder het lezerspubliek van je fitnessblog bevinden zich sportievelingen, maar een van hen kan misschien net de weg zijn naar die ene vacature binnen de petrochemie.

Eveline Janssens

Blog: www.thisishowweread.be