In 7 stappen van uitzendwerk naar vast contract

Vast werk of uitzendjob? Vandaag maakt het niet heel veel meer uit. Jij doet waar je je goed bij voelt. Heb je daarentegen een tijdelijke job, maar voel je toch meer voor wat stabiliteit? Dan geven wij jou graag een stappenplan mee om die transitie streelzacht te laten verlopen.

Wees lief voor jouw collega’s

Het is geen geheim dat wanneer je goed ligt bij je collega’s, je een ideaal kader creëert om aan die vaste job te raken. Je baas zal immers niet snel geneigd zijn om je definitief te laten gaan. Hij weet immers ook dat een goede teamspirit cruciaal is voor een optimale productiviteit. Maakt dus contact met je collega’s. Ga met hen lunchen, maak een praatje, help hen op de werkvloer en vraag hen om advies om (nog) beter te worden in je job.

Wees recht voor de raap

Vragen staat vrij. Ook wanneer je al een tijdje meedraait als tijdelijke kracht. Hebben jouw baas en collega’s door welk vlees ze in de kuip hebben? Dan staat niets jou in de weg om bij je baas binnen te lopen en te informeren of die tijdelijke job een definitieve job kan worden.

Laat je leergierige kant zien

Het is niet omdat je tijdelijk in dienst bent dat je gewoon moet doen wat van jou wordt gevraagd. Laat zien dat je leergierig bent en ook dingen wil (bij)leren die niet tot jouw standaardpakket behoren. Laat zien dat je geïnteresseerd bent in alle aspecten van het bedrijf.

Toon aan dat je flexibel bent

Een uurtje overwerken, een collega bijspringen of je baas even uit de nood helpen, zijn dingen die aantonen dat je je kan aanpassen aan de werkomgeving.

Je staat synoniem voor betrouwbaarheid

Het moet niet gezegd dat betrouwbaarheid de essentie is van alles. Wanneer je een relatie met iemand aangaat, wanneer je online iets koopt, enzovoort. Ook in je werkomgeving is dat niet anders. Wanneer je baas en collega’s jou blindelings kunnen vertrouwen, heb je altijd een streepje voor.

Doe meer dan wat van jou wordt gevraagd

Ben je klaar met je werk, aarzel dan niet om je baas of collega’s te vragen of je nog ergens kan bijspringen. Zeg nu eerlijk: wie wil er geen collega die altijd bereid is om een handje toe te steken?

Breng nieuwe ideeën aan

Laat zien dat je innovatief bent en bestaande oplossingen, procedures of werkmethodes kritisch onder de loep neemt om ze te verbeteren. Breng je ideeën aan bij je baas of bij jouw collega’s. Ze zullen jou dankbaar zijn.

Pascal Dewulf