Technisch werkloos? Zo valt je carrière toch niet stil

Zet je carrière in beweging, ook al ben je even technisch werkloos. Volg een (online) cursus, naai eindelijk die knoop weer aan je werkbroek en organiseer de chaos in je werkkoffer. Regiotalent zet je aan het werk.

Cursus

Maak gebruik van de vrijgekomen tijd om je bij te scholen of aan je vaardigheden te timmeren. Veel opleidingscentra bieden nu nog meer online cursussen aan. Of scroll eens door enkele tutorials op Youtube. Scherp je fotografieskills aan voor jullie webshop, leer eindelijk alle snufjes van je ICT-tools gebruiken of volg als hr-manager enkele lessen psychologie.

Workgear

Eindelijk wat tijd om je werkspullen onder handen te nemen. Voer een onderhoud uit op je werkgereedschap en controleer of je uniformen of werkkledij een extra rondje in de wasmachine kunnen gebruiken. Sorteer die drie dozen met kerstspullen voor op de afdeling. Of raap eindelijk de moed bijeen om te achterhalen waar die rare geur op de bodem van je werktas toch vandaan komt. #geplettebanaan

Klassementje

Ah, lente. Dan kriebelt het om op te ruimen en aan de grote schoonmaak te beginnen. Haal je stapels werkmappen uit de kast en sorteer alle paperassen. Start je pc op en orden je documenten eindelijk eens in aparte mappen, in plaats van alles op je bureaublad te stapelen. Dat opgeruimde lentegevoel krijg je er gratis bij.

Alles op een rijtje

Technisch werkloos zijn, dat is ook even tijd maken om na te denken. Doe je je job graag of waag je eindelijk de stap naar je droomjob? Je hebt ruim de tijd om je cv af te stoffen, opzoekwerk te doen rond werkgevers en te kijken of je je kan omscholen.

Taalbad

Beweert je cv al jaren dat je het Duits ‘perfect beheerst’? Hoewel je eigenlijk niet meer verder komt dan de klassieke ‘Wann kommt der Bus?’ Tijd voor een taalbad. Abonneer je tijdelijk op een Duitse krant of kijk of je een Duitse film zonder ondertitels kan volgen. En heb je geen affiniteit met ‘Der, Die, Das’, dan vervang je dat Duits door een taal naar keuze, uiteraard.

Vakliteratuur

Geen excuses! Nestel je in de tuinstoel met een heerlijk kopje thee of een goed glas wijn en begin aan die stapel vakliteratuur. Van people management tot efficiënter vergaderen, voor elk akkefietje op de werkvloer vind je wel een gepaste handleiding.

Zorg voor jezelf, zorg voor elkaar!

Eveline Janssens