Waarom je de stap moet wagen en die carrièreswitch niet langer mag uitstellen

Ja, we weten het, het zijn geen tijden om gek te doen. Maar je droomt al zo lang van die job als leerkracht/fruitteler/pr-verantwoordelijke. We weerleggen graag de grootste obstakels voor een carrièreswitch. Regiotalent somt alle redenen op om het wel te doen.

Ja, maar ik werk dicht bij huis

Zag je de lijst met vacatures op Regiotalent.be al? Grote kans dat je ook als leerkracht, postbode of hr-manager bij een bedrijf in de buurt aan de slag kan.

Ja, maar mijn loon is erg competitief

Tof, maar je bent thuis niet te genieten omdat je niet tevreden bent over je job. Geld maakt niet gelukkig, een job die bij jou past wel. En wat je graag doet, doe je ook goed. Die promotie laat ongetwijfeld niet lang op zich wachten.

Ja, maar ik heb niet het juiste diploma

Says who? Onderschat je eigen kunnen en knowhow niet. Vaak is relevante ervaring voldoende. Wie weet organiseert het bedrijf interne opleidingen die je kan volgen?

Ja, maar ik heb zo’n leuke collega’s

Toch lichtjes beledigd hoor. Want wie weet zijn er nog leuke collega’s in andere bedrijven. Kijk maar naar de crew achter Regiotalent. Stuk voor stuk topjournalisten en toffe peren. Geef ons en alle andere collega’s in België de kans om ons te bewijzen. En je huidige collega’s worden gewoon je nieuwe beste vrienden.

Ja, maar ik kan echt niet opnieuw gaan studeren

Toch een extra bekwaamheidsbewijs of diploma nodig? Geen tijd of geld om een extra studie te ondernemen? Informeer je dan eerst bij de VDAB: kan je gebruik maken van een bepaald verlofstelsel? Kan dit met een vergoeding of premie om je financieel te steunen? Wie weet is je droomjob een knelpuntberoep en bestaan er allerlei tussenkomsten waarmee die studiekost wegvalt.

Ja, maar ik werk er al heel mijn leven

En misschien rij je ook al 20 jaar met dezelfde wagen? Die nu wat roestig is en veel onderhoud vraagt? En die je maar wat graag vervangt door een blinkend nieuw exemplaar dat ook nog eens zuiniger is en vol technische snufjes zit. Dat denken wij ook. Op naar die nieuwe Ferrari van een job, dus.

Nog niet overtuigd?

Doe dan even de volgende denkoefening: wat als je morgen zou horen dat het je laatste dag op aarde zou zijn. Geheel hypothetisch, uiteraard. Waar zou je spijt van hebben? Je job waarin je al jaren vastgeroest zit? De kansen die je niet gegrepen hebt? Juist, een goede graadmeter voor wat er moet veranderen.

Veel succes met de carrièreswitch!

Eveline Janssens