Zo moet je werkgever voortaan reageren als je als deeltijder een voltijdse job vraagt

Als je deeltijds werkt, kan je bij je werkgever een aanvraag indienen om voltijds aan de slag te kunnen gaan of om een andere, al dan niet bijkomende, deeltijdse dienstbetrekking te krijgen waardoor de wekelijkse arbeidsduur van je tewerkstelling wordt verhoogd. Een recent KB verduidelijkt nu de spelregels die daarbij gelden.

Op 2 mei werd een Koninklijk Besluit uitgevaardigd dat aangeeft op welke manier je werkgever moet reageren als je zo’n aanvraag doet.

Doe je aanvraag schriftelijk

Als je als deeltijder meer wil gaan werken bij je werkgever, moet je daar een schriftelijke aanvraag voor indienen. Je werkgever moet dan de ontvangst van je aanvraag bevestigen en je vervolgens schriftelijk op de hoogte brengen van elke vacante voltijdse of deeltijdse dienstbetrekking die dezelfde functie betreft als de jouwe en waarvoor je over de vereiste kwalificaties beschikt.

Je werkgever moet je op de hoogte brengen

Het KB verduidelijkt nu verder dat je werkgever je alleen op de hoogte moet brengen als de vacante job tot gevolg heeft dat de overeengekomen arbeidsregeling wordt verhoogd gedurende een ononderbroken periode van tenminste een maand of voor onbepaalde tijd.

De mededeling van de vacante functie door je werkgever moet dan gebeuren binnen een termijn van een maand, te rekenen vanaf de dag volgend op diegene waarop de dienstbetrekking vacant wordt. Je werkgever moet je dat laten weten met een aangetekende brief, via de persoonlijke overhandiging van een brief waarvan het dubbel voor ontvangst wordt getekend of elektronisch eveneens met een ontvangstbevestiging.

In de mededeling die hij aan jou doet, moet onder andere aangegeven worden wat de vacante functie precies inhoudt, wat de duur is van de overeenkomst, wat de plaats van tewerkstelling is, het werkrooster en het arbeidsvolume alsook binnen welke termijn je moet reageren (tussen een week en een maand).

Sanctie

Als je werkgever deze regels niet naleeft riskeert hij, als je een inkomensgarantie-uitkering geniet, een responsabiliseringsbijdrage te moeten betalen van 25 euro per maand. Deze bijdrage zal echter pas voor het eerst verschuldigd kunnen zijn vanaf het tweede kwartaal van 2020.

Jan Roodhooft, advocaat