7 manieren om de kerstsfeer hoogtij te laten vieren met je collega’s

Het kan gebeuren dat je tijdens de kerstdagen toch aan de slag moet blijven. Dat wil echter niet zeggen dat je daarom de kerstsfeer moet missen. Ook op de werkplek kan je met je collega’s immers voor de nodige kerstgezelligheid zorgen.

Bloemen en planten in kerstjasje

Heb je op kantoor ook dé kantoorplant bij uitstek, een ficus? Dan volstaat het om je ficus rijkelijk te behangen met slingers en lichtjes om een instant kerstsfeer op te wekken. Opgelet dat de plant het echter niet begeeft omdat jij te vrijgevig met kerstversiering omspringt. Ook een kerstroos doet wonderen.

Een gekke kersttrui

Het is de laatste jaren weer een enorme hype rond kerst, de over the top kersttruien. Alles hangt natuurlijk af van het feit of je de hele dag in de beslotenheid van het kantoor werkt, dan wel op de baan moet voor klanten. Ben je echter de hele dag op je werkplek, dan kan zo een kersttrui wonderen doen voor de spirit op kantoor.

Kantoorkerstboom

Mag het iets meer zijn dan kan je gaan voor een volwaardige (namaak)kerstboom, alle versieringen incluis. Niets beter om de kerstsfeer op te roepen dan die goede, oude kerstboom.

Steun het goede doel

Kerstmis staat haast altijd synoniem met solidariteit. Niets staat jou daarom in de weg om samen met jouw collega’s een bedrag bij mekaar te sparen en aan een goed doel te schenken. Bepaal op voorhand wat het goede doel wordt. Zet daarvoor een versierde pot ergens centraal op kantoor waar iedereen zijn duit in het zakje kan doen. Niets beter voor een onvervalste kerstsfeer dan samen geven.

Maak een kerstmuur

Een muur met leuke kerstfoto’s, quotes, een kersthebbeding,… Laat je creativiteit de vrije verbeelding om op kantoor een heuse kerstmuur te maken. Ook kan je de versieringen bijvoorbeeld in de vorm van een kerstboom ophangen. Dat is meteen dubbel plezier.

Klein, maar fijn

Kerstsfeer kan je op de meest diverse manieren creëren. Geen plaats voor een kerstboom? Zet dan ergens, zichtbaar voor iedereen, een glazen vaas vol met kerstlichtjes en een paar slingers. Zo makkelijk kan kerstsfeer zijn.

Wees zelf de Kerstman

Tja, het is een klassieker die altijd werkt. Een bezoekje van de Kerstman op kantoor. Daar wordt iedereen blij van, toch? Doe er nog wat kerstelfjes bij en de sfeer op kantoor kan helemaal niet meer stuk.

Pascal Dewulf