Helft van de Belgen wil terug naar kantoor

We werkten de afgelopen maanden door de coronamaatregelen massaal thuis. Fulltime thuiswerken heeft zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Heel wat werknemers voelden ook een gemis op werkvlak. Vooral het gebrek aan collega’s en de sfeer op de werkvloer kwamen hierbij naar voor. Bovendien zeggen de meeste werknemers thuis productiever te zijn dan op de werkvloer.

Uit een studie van Tempo Team blijkt dat ruim 2 op de 3 werknemers door het verplichte thuiswerk beseffen hoe belangrijk het contact met hun collega’s en de sfeer op de werkvloer is voor hun motivatie en werkplezier. Voor bijna de helft woog tijdens het thuiswerken ook het gebrek aan een duidelijke scheiding tussen werk en privé door. Ruim een derde van de werknemers gaf aan zelfs de baas én de files van en naar het werk te missen.

Productiever thuis

Toch blijven heel wat werknemers ook na de lockdown nog graag vanuit ‘hun kot’ werken. Dat geldt voor ruim een derde van de werknemers. Telewerken zou meer vrijheid bieden om de werkdag zelf in te delen. Naast de vrijheid is ook de productiviteit een belangrijk argument om thuiswerk te bepleiten. Een op de twee zegt thuis productiever te zijn dan op de werkvloer. Bij kantoorbedienden loopt dit cijfer zelfs op tot bijna 2 op de 3.

Social distancing neemt contacten niet weg

Bijna de helft van de bevraagde werknemers vindt de grotere afstand tussen werkplekken in landschapskantoren eerder een zegen dan een vloek. Een van de voordelen zou de rust zijn. 2 op de 3 zeggen dat ze, ondanks de social distancing, nog altijd gezellig kunnen babbelen, pauzeren en plezier maken met hun collega’s.

Jobtimisme

De helft van de Belgen gelooft dat werken nooit meer wordt zoals vóór de coronacrisis. Dit ‘nieuwe normaal’ op de werkvloer in combinatie met werkonzekerheid vraagt heel wat aanpassingsbereidheid en weerbaarheid. 90% is het erover eens dat het overwinnen van de economische crisis enkel kans van slagen heeft als er een optimistische ingesteldheid is van zowel werkgevers als werknemers. Tempo Team heeft het dan ook over jobtimisme als sleutelwoord.

Mieke Vercruijsse