Hoe het niet betalen van een lening je je job kan kosten

Als je geld leent van een collega en dit niet terugbetaalt, kan dat wel eens je job kosten. Dat blijkt uit een arrest van het arbeidshof in Luik.

Wat was er gebeurd?

Een maatschappelijk assistente die financiële problemen had, ging een lening aan (14.000 euro) bij een andersvalide collega die op het secretariaat werkte bij dezelfde werkgever en over wie ze toezicht diende te houden. Toen de collega nadien het geld terugvroeg, kwam ze van een kale reis thuis. De ontleenster schakelde zelfs een advocaat in om het bedrag van de lening te betwisten.

Toen de werkgever op de hoogte kwam van de leningsproblematiek ontsloeg deze de maatschappelijk assistente om een dringende reden. De werkgever wees er onder meer op dat de ontslagen werkneemster misbruik maakte van de collega (die andersvalide was) en over wie ze ook toezicht uitoefende.

Wat besliste de rechter?

De ontslagen werkneemster liet het er niet bij en stapte naar de rechtbank om het ontslag om een dringende reden te betwisten. Voor het arbeidshof in Luik kreeg ze ongelijk en werd het ontslag om een dringende reden bevestigd.

Volgens het hof was er weliswaar een vriendschappelijke relatie tussen de twee werknemers en deden de feiten zich deels voor in de privésfeer, maar was er toch een doorwerking naar het professionele. Bovendien werd gewezen op het niet naleven van de deontologische regels in het bedrijf en het feit dat de werkneemster van wie geleend werd mentaal zwak stond en onder toezicht stond van de maatschappelijk assistente.

Wat te onthouden?

Als je een som geld leent van een collega, dan kost dat je in principe je job niet. Betaal je het bedrag uiteindelijk niet terug dan moet je meestal nog niet vrezen te worden ontslagen om een dringende reden.

Iets anders wordt het als er deontologische regels zouden bestaan in het bedrijf waar je werkt rond het lenen van collega’s. Vraag je een lening aan een collega van wie je een leidinggevende bent dan ligt het al eveneens moeilijker. Men zou dan namelijk wel eens kunnen zeggen dat je misbruik maakte van je gezagspositie om de lening te krijgen en dat dit een reden vormt voor een ontslag om een dringende reden.

Jan Roodhooft, advocaat

Bron: Arbeidshof Luik, 7 februari 2019, JTT, 2019, 253