(Top)sporter? Deze talenten kan je aan je cv toevoegen

12/02/2020

De Olympische Spelen komen er aan. Als sportieveling kan je je sport en de daarbij horende vaardigheden aan je cv toevoegen. Teamwork, doorzettingsvermogen en discipline zijn maar enkele pluspunten die je vanuit je sportzaal meeneemt naar de werkvloer. Regiotalent geeft alvast een voorzet.

Discipline

Sta je al jaren op zondag vóór 6 uur op om tijdig op de roeibaan/atletiekpiste/het veld te staan? Vermelden dat strakke trainingsschema, je toont dat je over een hoop discipline beschikt.

Competitiegeest

Je hebt als sporter geproefd van competitieve successen en geleerd om teleurstellingen te incasseren. Vermeld die overwinning op het Belgisch kampioenschap en de blessure die je twee jaar geleden overwon.

Leiderskwaliteiten

Al jaren aanvoerder van het volleybalteam of vrijwillig manager van het wedstrijdgroepje van je dochter? Je toont dat je leiding kan geven, kan organiseren en mensen verbindt. Zeker niet vergeten mee te geven.

Werken in teamverband

Een team sporters bestaat uit uiteenlopende persoonlijkheden. Het feit dat je deel uitmaakt van de nationale curlingploeg onderstreept je capaciteiten om vlot samen te werken met anderen.

Doorzettingsvermogen

Loop je marathons? Dan toon je dat je doorzet, ook al lijkt de eindmeet nog veraf. Vertel tijdens het sollicitatiegesprek ook over die fatale verstuiking in Londen, en je succes om het jaar erop terug te komen en de finish te halen.

Time management

Als atleet goochel je met trainingsschema's, wedstrijdplanningen, voorbereiding voor stages en al je andere verantwoordelijkheden. Interessant voor werkgevers die op zoek zijn naar projectmanagers of andere leidinggevende figuren.

Fair play

Je moedigt je teamgenoten aan, wil dat het spel eerlijk verloopt en dat de beste mag winnen. Die positieve mentaliteit is welkom op de werkvloer en laat zien hoe jij binnen het team zal werken.

Uitmuntendheid

Als sporter streef je naar de bovenste tree van het podium. Toekomstige werknemers zullen blij zijn te merken dat je altijd en overal streeft naar het beste en kwalitatief werk wil leveren.

Passie

Je engagement in de turnwereld toont dat je je kan inzetten voor de sport, maar evenzo voor een bedrijf of product. Vermeld je eigen sportieve prestaties, maar ook het vrijwillige engagement in jullie turnclub.

Eveline Janssens

Deel met anderen