Vijf slimme vragen tijdens je sollicitatiegesprek

Als je solliciteert is het altijd belangrijk een goede eerste indruk te maken. Dit doe je niet enkel met je voorkomen, maar ook – en vooral – met wat je zegt. Wist je dat je tijdens je sollicitatiegesprek zelf een aantal vragen kunt stellen die indruk maken? We zetten er vijf voor jou op een rijtje.

1. Je werkweek

Vraag hoe je werkdag en -week er precies uitzien. Je hebt waarschijnlijk al wel een ruwe schets van je takenpakket gekregen, maar daarmee weet je nog niet exact wat er van je verwacht wordt op een werkdag. Wanneer moet je beginnen en wanneer mag je stoppen, zijn er dagelijkse overlegmomenten, word je ook soms geacht tijdens het weekend te werken,…?

2. Het team

Pols naar de structuur van het team en durf ook eens te vragen naar de teamspirit die er heerst. Op die manier toon je ook dat je een teamplayer bent. Als de tijd het toelaat, zou je ook kunnen polsen naar het parcours dat je toekomstige, naaste collega’s al afgelegd hebben binnen het bedrijf. Dat kan je onmiddellijk naar de volgende vraag brengen.

3. Doorgroeimogelijkheden

Toon aan dat je ook op langere termijn denkt en vraag naar de doorgroeikansen. Let hier wel op dat je niet de indruk wekt dat je liever in een hogere functie zou werken, want dan word je wellicht niet aangenomen. Maar je mag natuurlijk wel in de verf zetten dat je ambitieus bent.

4. Opleidingsmogelijkheden

Is het niet meteen jouw ambitie om door te groeien, maar wil je wel groeien in je job, dan is het zeker ook slim om te polsen naar de opleidingsmogelijkheden. Deze vraag geeft aan dat jij je actief bezighoudt met het verbeteren van jezelf en wil groeien als persoon en in je werk. Het geeft je ook de mogelijkheden op te sommen welke opleidingen je al gevolgd hebt.

5. Beoordeling

Laat zien dat je openstaat voor feedback. Dat kan door te vragen hoe de evaluaties gebeuren: wekelijkse gesprekken, jaarlijkse gesprekken, evaluatiegesprekken of eerder functioneringsgesprekken,…?

Mieke Vercruijsse