Kan je werkgever je verplichten om je te laten vaccineren?

De eerste coronavaccins zijn op komst. De overheid zou volgens de laatste berichten de vaccins gratis aanbieden, maar je niet verplichten om je te laten vaccineren. Maar kan je werkgever dat wel van je vragen en kan die eisen dat je je laat inenten?

Verplichten kan in principe niet

Je werkgever kan je niet verplichten om je te laten vaccineren tegen covid-19. Hij kan dat al evenmin doen wat betreft andere vaccins die op de markt zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan een inenting tegen griep. Het gezag van je werkgever stopt nu eenmaal daar waar je fysieke integriteit als werknemer in het gedrang komt.

En bij functies waar vaccinatie verplicht is?

Voor bepaalde functies is het verplicht om gevaccineerd te zijn. Op dit moment is dat bijvoorbeeld al het geval voor vaccinatie tegen tetanus en hepatitis B in bepaalde sectoren. Als er zo’n verplichting geldt om gevaccineerd te zijn voor de functie die jij doet in het bedrijf, dan moet je werkgever je zo’n vaccin ter beschikking stellen.

Jij op jouw beurt moet dan aanvaarden om het vaccin ook toegediend te krijgen. Men kan je ook hier dus niet zomaar verplichten en je het vaccin tegen je zin in toedienen. Weiger je, dan kan het wel zijn dat je de job niet langer kan blijven uitoefenen omdat je niet langer aan de voorwaarden daarvoor voldoet.

Ook bij functies waar het strikt gezien niet verplicht is gevaccineerd te zijn moet je werkgever je toch soms de mogelijkheid geven je te laten inenten als er een doeltreffend vaccin bestaat om besmetting tegen te gaan. Dat is meer bepaald zo als je door je functie riskeert besmet te raken met een bepaald virus of bacterie.

Maatregelen nemen

Je werkgever zou, als dat noodzakelijk is voor het bedrijf, mogelijk wel bepaalde maatregelen kunnen treffen voor werknemers die niet gevaccineerd willen worden, waarbij je bijvoorbeeld tijdelijk op een andere plaats wordt tewerkgesteld of bijvoorbeeld een mondmasker moet dragen.

Jan Roodhooft, advocaat