Huishoudhulp: “Niks hocus pocus”

Huishoudhulpen worden te weinig gewaardeerd. Dat blijkt uit een enquête van IDEA Consult bij 3.896 huishoudhulpen, op vraag van het Werkbaarheidsfonds. Om meer respect te bekomen voor het beroep wordt een grote nationale sensibiliseringsactie gelanceerd met als slogan ‘Niks hocus pocus’.

Uit de enquête en tal van interviews blijkt dat huishoudhulpen te weinig naar waarde geschat worden. Het imago van de job is niet wat het moet zijn en dat voelen de werknemers. In de interviews waren uitspraken zoals “Ik durf nergens zeggen dat ik werk als huishoudhulp” eerder regel dan uitzondering. Verder doen roepnamen zoals ‘poetsvrouw’ en ‘kuisvrouw’ de werknemers uit de sector eveneens ondergewaardeerd voelen. “Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat het werk van huishoudhulp ondergewaardeerd wordt. Regelmatig terugkerende voorbeelden zijn verricht werk dat meteen teniet wordt gedaan door vuile schoenen of spelende kinderen of onopgeruimde kamers waar huishoudhulpen maar heel moeilijk aan de slag kunnen. Dat zijn belangrijke aandachtspunten binnen deze campagne”, vertelt Peter Van de Veire, algemeen directeur van het Werkbaarheidsfonds.

Boodschap van respect

Met getuigenissen van huishoudhulpen die verspreid worden via verschillende online kanalen, wil het Werkbaarheidsfonds gebruikers van dienstencheques bewust maken dat het belangrijk is om zorg te dragen voor hun huishoudhulp en hun werk voldoende te respecteren. Naast de informerende campagne via online kanalen, lanceert het Fonds ook een uitdaging als activatie voor het grote publiek. Gebruikers van dienstencheques worden aangemoedigd om hun waardering voor hun huishoudhulp online te delen onder de hashtag #nikshocuspocus. Alle boodschappen komen op een speciale muur in het hart van Tour & Taxi in Brussel te hangen, waar ze een gekleurd en artistiek kunstwerk zullen vormen.

Gedragsveranderingen

Daarnaast is er een website waarop mensen terecht kunnen voor concrete tips, interessante artikels en andere handige informatie: www.iktoonrespect.be. “Kleine gedragsveranderingen van klanten kunnen voor de werknemers uit onze sector al een groot verschil maken. Met deze tweede actie als deel van een grote en vooral regelmatig terugkerende campagne, engageren we ons voor werkbaar werk in de dienstenchequesector”, besluit Peter Van de Veire.

Mieke Vercruijsse