Mag je je sollicitatieverlof ‘opsparen’?

Als je werkgever je je opzeg geeft of jij beëindigt de arbeidsovereenkomst met een opzegtermijn, dan heb je recht op zogenaamd ‘sollicitatieverlof’. Kan je de dagen dat je afwezig mag zijn op het werk dan opsparen of moet je die wekelijks opnemen?

Wat is het?

Als je arbeidsovereenkomst opgezegd is, dan heb je recht op sollicitatieverlof en dit ongeacht of jij dan wel je werkgever de opzeg gaf. Gedurende die dagen mag je met behoud van je loon afwezig zijn op het werk. Meer bepaald mag je, als je voltijds werkt, gedurende de laatste 26 weken van de opzeggingstermijn één volle of twee halve dagen per week sollicitatieverlof nemen. In de periode voordien mag je maximaal een halve dag per week nemen.

In één keer opnemen?

Misschien zou je het sollicitatieverlof wel in één keer willen opnemen om op die manier uiteindelijk vroeger te kunnen vertrekken in het bedrijf. Weet dan dat dit niet zomaar kan. Het sollicitatieverlof is nu eenmaal een recht dat je op weekbasis moet uitoefenen. Nam je een bepaalde week geen sollicitatieverlof op, dan kan je de dagen die je niet opnam naderhand niet ‘inhalen’.

Bovendien moet je het sollicitatieverlof gebruiken om op zoek te gaan naar een andere job. Door dat allemaal tegelijk op te nemen kan deze voorwaarde ook problematisch zijn. Weet overigens dat de arbeidsrechtbanken het met elkaar niet altijd eens zijn over de vraag of een werknemer die al een andere job vond nog wel verder sollicitatieverlof mag opnemen.

Andere afspraken

Je zou natuurlijk wel altijd andere afspraken met je werkgever kunnen maken en toch overeen kunnen komen dat je het sollicitatieverlof mag ‘opsparen’ en dat je dat een andere week mag opnemen. Een dergelijke afspraak is perfect geldig. Ook je werkgever kan daar trouwens wel eens baat bij hebben omdat hij je bijvoorbeeld in een welbepaalde zeer drukke week niet moet missen. Is je werkgever het daarmee eens, dan is het aangewezen die afspraak ook duidelijk op papier te zetten en je werkgever dit document voor akkoord te laten ondertekenen.

Jan Roodhooft, advocaat