Mag je nog sollicitatieverlof nemen als je al een andere job hebt?

Als je werkgever je arbeidsovereenkomst opzegt of als je dat zelf doet, heb je recht op sollicitatieverlof. Een recent vonnis van de arbeidsrechtbank in Antwerpen geeft een antwoord op de vraag of dat ook nog geldt als je al een andere job hebt.

Wat was er gebeurd?

Een werknemer zegde zijn arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur op. In de loop van de opzegtermijn nam hij een aantal dagen sollicitatieverlof op. De werkgever boekte deze dagen echter als vakantiedagen. Hiermee ging de werknemer niet akkoord. Hij eiste van de werkgever dan ook nog een extra betaling van de dagen in kwestie.

Volgens de werkgever kon de werknemer geen sollicitatieverlof meer opnemen omdat die nu eenmaal al een andere job gevonden had.

Wat zei de rechter?

De arbeidsrechtbank gaf de werknemer gelijk en kende die de gevraagde vergoeding toe. Volgens de rechtbank zegt de wet nu eenmaal niet dat het recht op sollicitatieverlof vervalt als de werknemer al een nieuwe job heeft. Bovendien kon de werknemer volgens de rechter nog altijd op zoek gaan naar een andere (betere) job.

De arbeidsrechtbank gaf wel aan dat de werknemer het sollicitatieverlof niet mag afwenden van het doel daarvan en dat moet gebruiken om op zoek te gaan naar een andere job. Het is evenwel aan de werkgever om te bewijzen dat dit niet gebeurde. Dat bewijs kon in dit geval niet worden geleverd door de werkgever.

Wat te onthouden?

Rechtbanken zijn het met elkaar niet eens over de vraag of een werknemer die al een andere job vond verder sollicitatieverlof mag opnemen. Sommige rechters menen dat dit wel kan terwijl andere een andere mening zijn toegedaan. Het is dus uiteindelijk koffiedik kijken hoe een rechtbank bij een discussie zal oordelen. Als werknemer neem je als je al een andere job vond dergelijk verlof maar beter enkel op als je dat gebruikt om echt te gaan solliciteren.

Jan Roodhooft, advocaat

Arbeidsrechtbank Antwerpen, afdeling Antwerpen, 30 juni 2021