Jobtrein trekt door Vlaanderen

Lijkt een job bij de Spoorwegen je wel iets? Stap dan op zaterdag 25 maart op de jobtrein die de hele dag door Vlaanderen en Brussel spoort.

“We zijn bij de Spoorwegen dringend op zoek naar nieuwe werkkrachten die hun steentje willen bijdragen aan het openbaar vervoer. Naast de klassieke rekruteringsacties die HR Rail organiseert in samenwerking met NMBS en Infrabel, is de jobtrein een originele manier om kandidaten aan te trekken. We willen de mensen laten kennismaken met de spoorwegwereld. Geen betere manier om dit te doen dan ze uit te nodigen op een trein, waar ze al hun vragen kunnen stellen aan hun toekomstige collega’s. Op de trein kunnen ze natuurlijk ook kennismaken met onze dienstverlening. We hebben in totaal 2500 vacatures. De meeste vacatures zijn voor treinbestuurders, treinbegeleiders, technici en ingenieurs”, vertelt vertelt Alain Dupont, woordvoerder van HR Rail.

Op de jobtrein kunnen geïnteresseerden via speeddates kennismaken met de ’treinambassadeurs’. Elk treinstel is ingericht voor een specifiek functieprofiel. De trein vertrekt en eindigt in Oostende. Onderweg kan je opstappen in het station van Brugge, Kortrijk, Gent-Sint-Pieters, Denderleeuw, Brussel-Zuid, Brussel-Noord, Leuven, Aarschot, Lier, Antwerpen-Centraal, Mechelen, Dendermonde en opnieuw in Gent-Sint-Pieters en Brugge. Kandidaten kiezen bij hun inschrijving een opstapstation. Wanneer ze voldoende info hebben, kunnen ze gewoon in een volgende station afstappen en met een aangeboden ticket hun terugreis aanvangen.

Inschrijven vóór 19 maart via www.despoorwegenwervenaan.be.

Mieke Vercruijsse