Vind zoals Mathias je droomjob op een van onze JobVillages

Mathias De Locht is schaduwmeester bij Wilms NV, een bedrijf in Meerhout gespecialiseerd in rolluiken, zonwering en ventilatie. Hij vond zijn job vorig jaar toen hij een bezoekje bracht aan JobVillage in Geel. “Mijn bezoek aan deze jobbeurs was zeer interessant. Veel bedrijven onder één dak die op zoek zijn naar personeel. Op die manier kan je snel veel informatie inwinnen en aanvoelen met welk bedrijf je de beste klik hebt”, vertelt Mathias. Volgende maand vinden JobVillages plaats in Kortrijk (9 maart), Leuven (13 maart), Antwerpen (17 maart) en Brugge (19 maart).

Mathias was als schoolverlater op zoek naar een job in eigen streek waarbij hij met zijn handen kon werken en veel kon bijleren. Net wat het bedrijf Wilms hem kon aanbieden. Bij Wilms krijgt elke werknemer, een 180-tal in het totaal, de titel van schaduwmeester. “Omdat we geloven in het vakmanschap van onze mensen en dit ook willen ondersteunen”, zo luidt het. Mathias werkt in de productiedienst als monteur zonwering. Een technische job waar vooral maatwerk aan te pas komt. “Ik ben zeer leergierig en nauwkeurig. Dat is wat er ook verwacht wordt van mij in deze job. Ik werk intussen bijna zes maanden bij Wilms en ik leer nog elke dag bij. Door het grote gamma modellen blijft deze job zeer afwisselend.”

Groeitraject op maat

Mathias voelt dat hij in deze job op zijn plek zit, al sluit hij niet uit dat hij later zal doorgroeien binnen het bedrijf. “Hier zijn veel mogelijkheden. Jaarlijks is er een gesprek met de coach van de afdeling om ons groeitraject op maat te bespreken, naargelang onze talenten en interesses”, legt hij uit. Werknemers bij Wilms genieten ook van tal van opleidingen om voortdurend bij te leren. Dat kan ook niet anders, vermits er steeds nieuwe modellen op de markt komen. “Die opleidingen passen wel bij een leergierig persoon als ik”, lacht Mathias.

De productiedienst werkt met een ploegensysteem van vroeg en laat. “Dat heeft zijn voordelen en zorgt ook alweer voor afwisseling”, aldus de jonge werknemer. “Als ik vroeg moet werken, heb ik uiteraard ook vroeg gedaan en dan kan ik die dag nog heel wat andere dingen doen, zoals klussen in huis. Als ik laat moet werken, heb ik de luxe om eens uit te slapen en zeer fris op het werk toe te komen.”

Met de fiets

Mathias woont in Balen, zo’n 10 kilometer van Meerhout. “Ik kom met de fiets naar het werk, want ik heb nog geen rijbewijs. Dat is zo’n halfuurtje fietsen. Ik denk dat ik met de fiets zal blijven komen, ook al heb ik een rijbewijs. Vanuit het bedrijf wordt woon-werkverkeer met de fiets ook gestimuleerd. Bijvoorbeeld door een fietsvergoeding en fietsleaseplan.”

Mathias raadt iedereen aan die op zoek is naar een job de JobVillage te bezoeken. “Het is een makkelijke manier om jezelf in de markt te zetten. Ik heb er met verschillende bedrijven gepraat en heb daarna een selectie gemaakt van bedrijven die me het meeste aanspraken. Deze heb ik de volgende dag onmiddellijk gebeld. Wilms was het bedrijf waar ik me het beste bij voelde, dus heb ik daarvan de hr-dienst als eerste gebeld. Er werd onmiddellijk een afspraak voor een gesprek vastgelegd. Dat vond ik een zeer vlotte manier van werken. Blijkbaar heeft het feit dat ik initiatief nam om te bellen ook enorm in mijn voordeel gespeeld”, besluit hij.

De Jobvillages vinden plaats in Kortrijk op 9 maart, in Leuven op 13 maart, in Antwerpen op 17 maart en in Brugge op 19 maart, telkens van 14 tot 18 uur. Je kan er terecht bij tientallen werkgevers uit je regio, voor cv-analyse, loopbaanadvies en een foto voor je cv of LinkedIn-profiel. Op sommige locaties zijn er workshops.

Schrijf je gratis in op www.jobvillage.be.