Dit zijn de hardnekkigste knelpuntberoepen in Vlaanderen

Jaarlijks publiceert VDAB een lijst van knelpuntberoepen. Het zijn beroepen waarvoor vacatures opvallend langer open staan dan gewoonlijk.

Voor sommige van die beroepen zijn er niet voldoende mensen beschikbaar op de arbeidsmarkt. Voor andere beroepen beschikken kandidaten niet over de nodige kennis en vaardigheden om meteen in het beroep te stappen. Een overzicht van de hardnekkigste knelpuntberoepen in Vlaanderen.

10. Medewerkers callcenter

Vacatures voor commercieel medewerker raken moeilijk ingevuld wanneer technische productkennis vereist is. Kandidaten die technische feeling combineren met een commerciële instelling, talenkennis en administratieve vaardigheden blijven schaars. Het knelpunt betreft vooral de combinatie van commerciële kwaliteiten, technische kennis en talenkennis.

9. Calculator bouw

De arbeidsreserve – professionele bachelors uit een technische richting en dan nog liefst met ervaring – is klein. De combinatie van technische- en cijfervaardigheden vertaalt zich bovendien ook in een kwalitatief knelpunt. Het lezen van bouwtekeningen en -bestekken vereist technisch inzicht. De vertaling ervan naar bouwbegrotingen en offertes vergt cijfermatig inzicht.

8. Technicus studiebureau bouw

Voor vacatures voor technicus studiebureau bouw vragen werkgevers hooggeschoolde technische profielen. Stabiliteitsberekeningen zijn het werkterrein van bouwkundige industriële en burgerlijke ingenieurs. Deze profielen zijn moeilijk te vinden. Daarnaast bemoeilijken kwalitatieve eisen zoals ervaring en up-to-date kennis van informatica de invulling van de vacatures.

7. Bestuurder trekker-oplegger

De grote vervangingsvraag door de vergrijzing, de gunstige conjunctuur en daardoor meer chauffeursvacatures uitgaande van productiebedrijven en de vele files die de gemiddelde snelheid laten zakken, zorgen voor een nijpend tekort op de arbeidsmarkt. Bovendien zijn er weinig werkzoekenden met passend rijbewijs en/of in het bezit van specifieke attesten. De chauffeursopleidingen in technische scholen, VDAB-opleidingscentra en rijscholen kunnen maar tot zekere hoogte de nood lenigen.

6. Onderhoudsmecanicien

Een onderhoudsmecanicien staat in voor de goede werking van het mechanisch gedeelte van werktuigen, installaties en traditioneel of geautomatiseerd productiemateriaal. Het is een knelpunt doordat er te weinig jongeren kiezen voor techniek.

5. Analist-ontwikkelaar ICT

Het aantal ICT-studenten houdt geen gelijke tred met de vraag. Bedrijven schakelen dan ook buitenlandse analist-ontwikkelaars in of verhuizen applicatieprojecten naar het buitenland. De complexe en snel evoluerende architectuur van ICT-applicaties en – systemen stelt hoge kwalitatieve eisen aan analist-ontwikkelaars.

4. Technicus industriële installaties

Technici zijn kwantitatieve knelpunten door een tekort aan technisch geschoolde kandidaten. Zolang wetenschap, techniek en wiskunde niet populairder worden bij jongeren en hun ouders, zullen de technische beroepen de knelpuntenlijst blijven domineren. Ook op kwalitatief vlak zijn er lacunes, onder meer door de combinatie van vakkennis inzake mechanica, elektriciteit, IT en automatisering. Bij alle technici is er een evolutie naar meer complexiteit.

3. Werfleider/conducteur bouw

Conducteur en werfleider bouw behoren tot de zwaarste knelpuntberoepen. De vacatures voor raken moeilijk ingevuld door het structurele tekort aan technisch geschoolden. Werkgevers zoeken kandidaten met minstens een bachelor- of een masterdiploma. De kwalitatieve eisen zijn ook niet min. De coördinatie van grote bouwprojecten vergt immers specifieke vaardigheden, inclusief probleemoplossend vermogen. De vraag naar relevante ervaring vervolledigt het kwalitatieve plaatje.

2. Technisch-commercieel adviseur

Technisch-commercieel adviseur is een kwalitatief knelpuntberoep. Er zijn voldoende mensen die het beroep willen uitoefenen, maar ze hebben niet de gevraagde ervaring of vakbekwaamheid. De adviseur is een schakel tussen de klant en de diensten van het bedrijf die zorgt voor de commerciële, technische en financiële aspecten van de dienstverlening. Omwille van deze gecombineerde vraag zijn kandidaten moeilijk te vinden.

1. Verpleegkundige en hoofdverpleegkundige

Verpleegkundige is een van de zwaarste knelpuntberoepen. De problematiek verschilt volgens werkveld. Woonzorgcentra hebben het lastig om kandidaten te vinden, net zoals de diensten voor thuisverpleegkunde. Allebei rekruteren ze vooral HBO5- verpleegkundigen. Ziekenhuizen mikken vooral op bachelors. De arbeidsreserve van verpleegkundigen is zeer klein: er zijn weinig werkzoekenden en de verpleegkundigen die bewust kiezen voor deeltijds werk houden vast aan die keuze. Bovendien verhoogt de vergrijzing de vraag naar zorg en veel werknemers gaan binnenkort met pensioen. De arbeidsomstandigheden zoals de hoge fysieke en psychische arbeidsbelasting, het eventuele weekend- en avondwerk en de onregelmatige uurroosters zijn een andere oorzaak voor het knelpunt. Ook het invullen van vacatures voor hoofdverpleegkundige is moeilijk. Hoofdverpleegkundige is een doorgroeifunctie voor ervaren verpleegkundigen. Aan verpleegkundigen is echter ook al een tekort.

Info: www.vdab.be