Mag je werkgever je loon cash betalen?

Ook jouw werkgever zal je loon allicht via een overschrijving op je rekening storten. Maar zou hij ook kunnen beslissen om je je loon ‘cash’ te geven? Is zo’n betaling geldig en wat kan je vragen als je werkgever dat toch doet?

Stel: je werkgever roept je bij zich en haalt een envelop met cash geld boven. Het zou daarbij gaan om je loon van de voorbije maand. Hij vraagt je meteen om een kwijting te ondertekenen waarbij je verklaart het geld te hebben ontvangen. Moet je zo’n werkwijze dan aanvaarden?

Cash betaling niet toegelaten

De regel is alvast dat je werkgever je loon enkel giraal mag betalen. Hij moet dat dus overschrijven op jouw rekening. Het is dus in beginsel niet toegelaten dat je werkgever je je loon cash uitbetaalt. Dat blijkt uit de zogenaamde Loonbeschermingswet.

Er zijn uitzonderingen

Op de voorgaande regel bestaat een uitzondering. Je werkgever kan je immers wel nog in cash betalen voor zover die modaliteit is bepaald bij een in een paritair orgaan gesloten cao, of door een impliciet akkoord of een gebruik in de sector. Slechts in een beperkt aantal sectoren is dat het geval, bijvoorbeeld in de diamantsector.

Als dat het geval is en je werkgever betaalt je cash, zal hij je allicht vragen om op het moment van de betaling een kwijting te ondertekenen. Daarin verklaar je de som in kwestie effectief te hebben ontvangen. Bij gebreke aan zo’n kwijting zal je werkgever nu eenmaal niet kunnen bewijzen je te hebben betaald. De betaling dient ook gedaan te worden op de plaats waar de arbeid wordt verricht of in de onmiddellijke nabijheid ervan.

Sanctie

Betaalt je werkgever je buiten deze uitzonderingsgevallen toch cash, dan is dat voor hem niet zonder risico. Je zou dan kunnen vragen dat hij je het bedrag van je loon nog eens betaalt en dit zelfs als je werkgever een door jou ondertekende kwijting heeft. Je werkgever loopt bovendien een risico om strafrechtelijk te worden gesanctioneerd.

Jan Roodhooft, advocaat