Praten over jouw loon met collega’s: doen of niet?

Je salaris in de groep gooien op de werkplek: schiet je er wat mee op of schiet je jezelf er eerder mee in de voet? Dat hangt er zoal vanaf blijkt uit recent onderzoek.

Uit een recente bevraging van rekruteringsbedrijf Robert Half in samenwerking met onderzoeksbureau iVOX blijkt dat we niet echt loslippig zijn wanneer het op ons loon aankomt. Sterker nog: bijna 1 op 2 Belgische werknemers doet niet aan salarisonthullingen.

De redenen daarvoor zijn vrij voor hand liggend: de respondenten vinden het niet professioneel (26%), denken dat het voor jaloezie zorgt (29%) of voelen zich er gewoon niet comfortabel bij om er transparant over te spreken (26%). Vrouwen (46%) zijn ook gevoelig meer weigerachtig om te praten over loon dan mannen (41,3%). Van zij die wel over hun salaris praten met collega’s, doet 33% dat niet in concrete termen. Ze vertellen niet exact hoeveel ze verdienen, maar geven wel een bepaalde indicatie. Slechts 1 op de 4 bedienden (24%) zegt dat zijn naaste collega’s exact weten hoeveel ze verdienen.

Geen probleem

Opvallend in de bevraging is wel dat jongere medewerkers er vaker voor openstaan om over hun salaris te praten. Zowat 2 op 3 van de Belgische bedienden jonger dan 34 jaar vinden het immers geen probleem om tegen collega’s te zeggen hoeveel zij verdienen. Zowat 1 op 4 vertelt exact hoeveel hij of zij verdient. Volgens Jeroen Diels, Director bij Robert Half, is dat te wijten aan een veranderende sociologische context. “Wij merken op dat jongere werknemers het geen probleem vinden om te praten over wat er op hun loonbrief staat. Je kan je dan afvragen of dit een maatschappelijk fenomeen is waarbij het een algemene trend wordt om opener te spreken over loon over alle leeftijdsgroepen heen, of is het toch eerder leeftijdsgebonden? Dat is een interessante denkpiste, maar momenteel moeilijk te voorspellen.”

Context

Of praten over je salaris goed is, moet je volgens Jeroen Diels nuanceren: “Hoewel we inderdaad merken dat de jongere generatie opener is over loon, blijft het een gevoelige zaak. Het kan immers leiden tot misverstanden en frustraties omdat er context ontbreekt. In plaats van dit te bespreken met je collega’s, ga je voor dergelijke materie beter een open en constructief gesprek aan met je leidinggevende of HR. Zij kunnen lonen kaderen en ook perspectief geven. In elk geval is een duidelijk en eerlijk loonbeleid essentieel in elk bedrijf – zeker in de huidige markt – en is een correcte en gelijke verloning tussen mannen en vrouwen op basis van objectieve criteria primordiaal om de loonkloof te dichten.”

Pascal Dewulf