Werken in eigen regio heeft zo zijn voordelen

Geen files, tijdverlies of extra CO2-uitstoot. Werken in eigen regio heeft niets dan voordelen. Alle redenen waarom je op Regiotalent.be je droomjob zoekt.

Tijdswinst

Je reistijd bedraagt slechts enkele minuten. Elke dag win je uren door niet heen en weer te pendelen naar de andere kant van het land. Zo heb je meer tijd voor je gezin, je hobby’s, je sociale leven én je huishouden. Je work-life balans kan niet optimaler.

Welk fileleed?

De file gaat volledig aan jou voorbij. Geen uren in de auto zitten, geen stress om op tijd op je vergadering te geraken en geen ergernissen in het verkeer. Je auto doet heel wat minder kilometers en jij kan de verkeersberichten lekker negeren.

Op uw gezondheid

In eigen regio werken, dat is te voet of met de fiets naar het werk gaan. Goed voor je gezondheid, dus. Je zet je lichaam in beweging, haalt een frisse neus en je kan je gedachten even verzetten. Je bent fitter, minder vaak ziek en komt goed gezind aan op je bestemming.

Goed voor het milieu

Je ecologische voetafdruk is een pak kleiner als je dicht bij huis werkt. Doordat je wandelt, fietst of slechts korte afstanden aflegt, maak je wel degelijk het verschil. In de buurt werken is een stap in de goede richting om de klimaatdoelstellingen te halen.

Lokale arbeidsmarkt

Werk je als ‘local’ voor een bedrijf in de buurt, dan heb je er een pak knowhow bij. Je kent de regio, de plaatselijke inwoners en andere bedrijven in de buurt. Bedrijfstruien laten bedrukken? Jij kent een goed bedrijf in de buurt. Een traiteur voor jullie volgende personeelsfeest? Zo geregeld!

Even naar huis

Belt de school dat je dochter ziek is? Geen probleem, je haalt haar even op en zet haar af bij je schoonouders. Niet zeker of je het strijkijzer wel hebt afgezet na een hectische ochtendshift? Even langs huis om het na te kijken. Kaas vergeten mee te brengen voor de spaghetti vanavond? Snel naar de buurtwinkel tijdens je pauze!

Tevreden werknemer

Je hebt een pak minder stress doordat je vlot naar je werk kan en geen fileleed kent. Hierdoor ben je een gelukkige werknemer, wat goed is voor je productiviteit. Je hebt meer energie, kan je beter concentreren en zit niet te piekeren of je straks op tijd komt voor het muziekexamen van je oudste zoon.

Eveline Janssens