Drie manieren om te reageren als je werkgever je onder druk zet ontslag te nemen

Werkgevers vragen wel eens akkoord te gaan met een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met het dreigement je anders te ontslaan om een dringende reden of zelfs een strafklacht neer te leggen. Hoe kan je reageren als dat jou overkomt? Waarop let je dan maar beter?

Stel: je werkgever beschuldigt je van bepaalde feiten die volgens hem een ontslag om een dringende reden rechtvaardigen of zelfs een strafklacht. Je kan dat volgens hem alsnog vermijden door zelf ontslag te nemen of akkoord te gaan met een beëindiging van de arbeidsovereenkomst in onderling akkoord. Hoe kan je dan reageren?

Vraag bedenktijd

Als je werkgever je voor deze keuze stelt, is het alleszins van groot belang niet dadelijk iets te ondertekenen. Zeg tegen je werkgever dat je enkele uren bedenktijd wil en dat je wil nadenken over wat hij je voorstelt. Dat geeft je de mogelijkheid alles eens op een rijtje te zetten. Tracht intussen wel al te weten te komen wat je werkgever je precies verwijt en over welke bewijzen deze zoal beschikt.

Win advies in

Tijdens de uren dat je mag nadenken win je best professioneel advies in en dit bijvoorbeeld bij een advocaat die gespecialiseerd is in arbeidszaken. Hij kan je adviseren over wat je rechten en kansen precies zijn. Het is daarbij wel belangrijk dat je open kaart speelt met de adviseur in kwestie over de feiten die zich precies hebben voorgedaan. Kom je tot een akkoord met je werkgever dan laat je je adviseur best ook de documenten nakijken die bij deze gelegenheid worden opgesteld.

Vecht het ontslag aan

Heb je dadelijk ontslag genomen of ben je akkoord gegaan met een beëindiging van de arbeidsovereenkomst in onderling akkoord zonder een bedenktijd te vragen en zonder advies in te winnen, dan kan je dat eventueel nog aanvechten. Je zou nu eenmaal kunnen proberen te zeggen dat je onder dwang handelde en dat je dat daarom alsnog aanvecht. Je zou in dat geval bijvoorbeeld een verbrekingsvergoeding van je ex-werkgever kunnen vragen. Een advocaat kan je adviseren over je kansen op succes van een en ander.

Jan Roodhooft, advocaat