Kan je werkgever je verplichten om de corona-app te installeren?

Heel wat smartphonegebruikers hebben intussen de app Coronalert geïnstalleerd. Maar kan je werkgever jou verplichten om dat ook te doen? Gelden er andere regels als je een smartphone hebt van je werkgever?

Je werkgever vraagt je om de corona-app te installeren op je smartphone. Op die manier wil hij namelijk sneller potentiële besmettingen kunnen detecteren en de nodige quarantainemaatregelen nemen. Maar kan dat wel?

Verplichten kan niet

Je werkgever kan je niet verplichten om de corona-app op je smartphone te installeren. De installatie daarvan gebeurt nu eenmaal op een strikt vrijwillige basis. Je werkgever mag je ook niet ‘anders behandelen’ omdat je de app niet installeert.

Motiveren kan wel

Je werkgever kan je daarentegen wel aanmoedigen om de app te installeren. Hij mag bijvoorbeeld een mail verspreiden naar alle werknemers in het bedrijf waarin hij wijst op de voordelen van de app.

Het aanmoedigen mag echter niet zo ver gaan dat het uiteindelijk bijna een ‘morele’ verplichting wordt. Bovendien mag je werkgever werknemers die de app installeren niet financieel belonen en andere werknemers die het niet doen financieel straffen (door bijvoorbeeld enkel een bonus te geven aan werknemers die de app wel degelijk installeren).

Je werkgever kan je al evenmin trachten te overtuigen door te zeggen dat als iedereen de app installeert de andere coronamaatregelen minder strikt kunnen worden toegepast in het bedrijf. De app is nu eenmaal een aanvullende tool zodat de algemeen geldende preventie- en veiligheidsverplichtingen en -maatregelen sowieso nog gevolgd moeten worden.

Smartphone van het bedrijf?

Heb je een smartphone van je werkgever, dan gelden trouwens dezelfde regels. Ook dan kan je werkgever je niet verplichten om de app te installeren. Zelfs als je werkgever de app zou ‘pushen’ naar alle toestellen van zijn werknemers ben je nog niet verplicht om de app ook effectief te gebruiken.

Jan Roodhooft, advocaat