Wat als… je kind schade toebrengt op de werkvloer

Omdat je kind niet naar school kan neem je het een dagje mee naar het werk. Maar wat gebeurt er dan als je kind daar iets beschadigt? Kan je werkgever je daarvoor aansprakelijk stellen? En wat als je kind zichzelf blesseert?

De verlengde paasvakantie en de eventuele afgelasting van paaskampjes zorgen ervoor dat het niet altijd even eenvoudig is om opvang te vinden voor je kinderen. Misschien gaat je werkgever wel akkoord dat je je kind een dagje meebrengt naar het werk. Maar wat gebeurt er dan als je zoon of dochter daar iets ‘stuk maakt’?

Aansprakelijk

Als ouder ben je aansprakelijk voor schade die je minderjarige kinderen veroorzaken. Dat geldt ook voor de schade die ze aanbrengen aan goederen van je werkgever als ze een dagje meegaan naar het werk. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan het geval dat je kind ‘gaat spelen’ met de copier of een laptop van je werkgever en het daarbij schade aanricht. De aansprakelijkheidsbeperking die voor jou geldt als werknemer geldt voor je kind dus niet.

Familiale verzekering

Doet er zich zo’n schadegeval voor en vraagt je werkgever je om de schade te vergoeden, dan kan je aangifte doen bij je familiale verzekering (als je die tenminste afsloot). Weet wel dat het niet zeker is dat de verzekeraar dan ook zal tussenkomen. Bovendien kan het zijn dat er in je polis sprake is van een franchise die je zelf zal moeten betalen.

Je kind raakt geblesseerd

Het kan ook gebeuren dat je kind gewond raakt op het werk (omdat het bijvoorbeeld ten val komt op de trap van het bedrijf, ergens tussen gekneld raakt, enzovoort). Als het bedrijf dan niets verkeerds deed, draai je zelf op voor de schade. Je kan dan geen vergoeding vragen van je werkgever.

Is de schade die je kind lijdt integendeel te wijten aan een onzorgvuldigheid van je werkgever (bijvoorbeeld als een dossierkast omvalt omdat die instabiel was), dan kan je je werkgever wel aansprakelijk stellen voor de schade.

Weet dat de arbeidsongevallenverzekeraar van je werkgever niet tussenkomt. Je kind is nu eenmaal geen werknemer. Als je werkgever een BA-verzekering heeft, dan komt die wel eventueel tussen om de schade te vergoeden.

Jan Roodhooft, advocaat