5 dingen die je iedere dag op LinkedIn zou moeten doen

20/05/2019

Het belang van LinkedIn om je carrière vorm te geven, is niet te onderschatten. Zaak is dan ook dat je regelmatig actief deelneemt aan het professionele netwerk bij uitstek. Deze dingen moet je alvast iedere dag doen op LinkedIn.

1. Breid je netwerk uit

Overschouw je werkweek en de mensen/organisaties waarmee je contact hebt gemaakt. Zoek hen op LinkedIn en connecteer met een leuke boodschap. Connecteer niet zomaar in het wilde weg maar cherrypick de mensen/organisaties waarmee je je netwerk uitbreidt. Spendeer daar dagelijks een 5-tal minuutjes aan. Je zal versteld staan hoe snel jouw netwerk zich uitbreidt en tot leven komt met nieuwe opportuniteiten.

2. Hou contact met... je contacten

Mogelijk heb je ondertussen connecties met honderden zakenrelaties. Zeef er dagelijks een aantal uit en stuur hen even een kort berichtje. Dat kan een whitepaper zijn waarvan je denkt dat die nuttig voor hen is, geef hen een thumbs up met hun nieuwe functie (LinkedIn maakt het jou op dat vlak erg makkelijk) of feliciteer hen gewoon met hun verjaardag. Ook dat houdt LinkedIn netjes voor je bij. Mogelijkheden genoeg dus om de flow tussen jou en je netwerk springlevend te houden.

3. Draag actief bij

Publiceer een artikel of share interessante inhoud met je netwerk. Verwijs naar een summit in je vakgebied die er staat aan te komen of misschien heb je echt wel breaking news. Wat je ook doet op LinkedIn, zorg dat jezelf ook een meerwaarde vormt voor je LinkedIn-netwerk. Met andere woorden: wees niet alleen een toeschouwer en draag actief bij. Deel je knowhow en professionele weetjes. Pay it forward, zoals je dat al eens hoort. Geven zonder onmiddellijk iets te willen nemen, betekent dat vrij vertaald.

4. Geef jouw mening (die is belangrijk)

Je hebt geen idee hoe belangrijk jouw LinkedIn contacten het vinden om feedback te krijgen over de dingen die ze op LinkedIn publiceren en delen. Jouw mening is dus erg belangrijk. Maak er geen goed-nieuwsshow van. Je mag best kritisch zijn. We zijn niet op LinkedIn om mekaar voortdurend te bewieroken, maar ook om constructieve feedback te geven op iets wat volgens jou ook wel anders zou kunnen.

5. Update regelmatig je profiel

Een training gevolgd, een certificaat behaald of een leuke profielfoto gemaakt? Gebruik die gelegenheden om je profiel te updaten. Zo hou je de boel fris en dynamisch. Je LinkedIn-contacten zullen jou er dankbaar om zijn.

Pascal Dewulf

Deel met anderen